Az Izraeli Rendőrség tegnap, mintegy karácsonyi figyelmességként a keresztényeknek, bizonyíték híján lezárta egy szélsőséges zsidó bűnügyi aktáját. Amint annak idején mi is beszámoltunk róla, még 2012 szeptemberében ismeretlenek fölgyújtották a JeruzsálemTel-Aviv autóút mentén levő latrúni Miasszonyunk Hét Fájdalma titulusú trappista kolostor főbejáratát, s a körülötte álló falakra pedig a "Jézus majom" föliratot firkálták írja a Válláh!Hádásot híportál.
Zoom
Mose Ohrbach, az ártatlanul meggyanúsított
A bűncselekmény elkövetésének idején, illetve valójában napjainkig, zsidó telepesek és eszmetársaik a keresztény templomokra, kolostorokra és a muszlim mecsetekre az úgynevezett "árcédula" (tág mehír תג מחיר) mozgalom keretében Szentföld-szerte más vallások híveit, azoknak alapítóit gúnyoló és átkozó föliratokat mázolnak, az épületeket fölgyújtják. Az "árcédula" fogalom onnan ered, hogy ezek a szélsőséges, faji és vallási felsőbbrendűségben tobzódó aljaemberek a palesztinokon és a keresztényeken bosszulják meg azt, hogy a saját, egyébként hozzájuk hasonlóan szélsőséges kormányuk időnként tessék-lássék módon kiürít egy-egy zsidó előtelepet, előretolt állást (mááház - מאחז) a megszállt palesztin területeken. Egyébként a több szentföldi keresztény templom, kolostor, illetve muszlim mecset megszentségtelenítői közül csak a most fölmentett Mose Ohrbach nevű 22 éves zsidót fogta el és hallgatta ki az izraeli rendőrség.
Zoom
A "Jézus majom" fölírás a talmudista átalakítás előtti helyesírással
A latrúni kolostor főbejárata melletti falra egyéb üzenet mellett a "Jézus majom" gyalázkodó szöveget is fölírták 2012 szeptemberében, amiképpen ez a gyalázkodó mondat az elmúlt években más izraeli és a megszállt területeken levő keresztény templom, kolostor falára is fölkerült. Amint azt annak idején már megírtuk a latrúni Miasszonyunk Hét Fájdalma titulusú trappista kolostor elleni támadás nagy fölháborodást váltott ki a szentföldi kereszténység legfőbb vezetőiből, akik az izraeli hatóságoktól követelték a tettesek mielőbbi megbüntetését. (Az 1948-ban lerombolt Latrún palesztin falu szélén épült Miasszonyunk Hét Fájdalma templomhoz és kolostorhoz nem mertek hozzányúlni az izraeliek, s a huszonegy trappista szerzetes manapság is példás szőlészetet, borászatot művel, olajbogyót termeszt.)
Zoom
A héber üzenet gondosan tanulmányozza a "gálleh"
A "Jézus majom" héber fölírást a kolostor ellen elkövetett vandál cselekedet kapcsán meggyanúsított zsidó védői úgy magyarázták, hogy az elkövető semmiképpen nem lehet zsidó, mert a zsidók héberül nem írják ki teljesen Jézus (Jésú'á ישוע) nevét, hanem az úgynevezett csonkított alakjában csak annyit írnak (és mondanak), hogy Jésú (ישו). (A Jézus név eredeti változata a héberben Jehosú'á יהושוע volt, ám összevonás következtében lerövidült Jésú'á-ra (ישוע), amely még mindig tartalmazza a sémita nyelvekre jellemző j-s-'á,három gyökbetűt, amely Jésú'á alakban is a megváltás, megmentés, megsegítés kifejezője. A talmudikus irodalomban a Jésú'á szónak, névnek van olyan továbbfejlesztett változata is, amikor a Názáreti Jézusról beszélve az utolsó betűt, az 'ájin betűt elhagyják, hogy semmiképpen ne lehessen összefüggésbe hozni a nevet azzal, amit eredeti változatában jelent, tehát a megváltással, megmentéssel, szabadítással, üdvözítéssel. De még ennél is érdekesebb a Jésú'á név megcsonkításának Jés"u (יש'ו) változata, amikor is a nevet az utolsó betű elé kitett idézőjellel, úgynevezett notarikonná alakítják. Így aztán a szavak kezdőbetűiből a "jimmáh smo vezihro" lesz, ami magyarul azt jelenti, hogy "töröltessék ki neve és emlékezete" (יימח שמו וזכרו).
Zoom
A Miasszonyunk Hét Fájdalma kolostor és templom főbejárata Latrúnban
A most fölmentett szélsőséges zsidó gyújtogató védelmezői a fenti szójátékra is hivatkoztak, mondván, hogy csak a keresztények mondják és írják Jézus nevét héberül Jésú'á-nak (ישוע) és arabul Jeszu'á-nak (يسوع), míg zsidó csak a fentebb említett csonkított változatot hajlandó kiejteni a száján. Az elkövető tehát csak keresztény lehetett, aki tettével a gyanút a zsidókra szerette volna terelni. A kolostor fölgyújtásával és a gyalázkodó falfirkákkal tavaly nyáron meggyanúsított, s tegnap fölmentett Mose Ohrbach az újsághír szerint valószínűleg kártérítést követel a rendőrségtől, amiért tavaly nyáron kilenc napon keresztül vizsgálati fogságban tartották. Amint a mellékelt fényképünkön is látható, a letartóztatásának meghosszabbítása végett a bíróságra előállított egykori gyanúsított a "Dombok Ifjúsága" nevű szélsőséges zsidó telepes mozgalom jelmondatának számító "Zsidók, gyerünk, győzzünk!" fölirat olvasható. Egy biztos, ez a gyújtogató már győzött.
El-Kudszi - Kuruc.info