Vittorio Feltri újságíró csípős vezércikket írt az Il Giornaléban, amelyben annak a véleményének ad hangot, hogy Obamának „nagyon viszket a keze”, hogy végre fegyvereket szállíthasson Ukrajnának.
„E szándékát nem lehet másként kommentálni, mint felelőtlenség és veszélyes ostobaság” - írja Feltri. „Mialatt Európa vért izzadva próbál diplomáciai úton megoldást találni az ukrán háborús krízisre, Obama szerint csakis katonai beavatkozással és erődemonstrációval érhetünk el eredményt” - folytatja cikkét az olasz újságíró. „Az emberiség nem akar egy új, nagy háborút, míg Obama, kinek nyilvánvalóan a fejébe szállt az „előlegbe kapott” Nobel-díj, már reszkető ujjával a ravaszt keresi a coltján.
Zoom
Az USA elnöke tökéletesen meg van győződve arról, hogy csak izmait mutogatva, kardjával jobbra-balra csapkodva lehet megszüntetni az ellenségeskedést Ukrajna véráztatta földjén. Legjobb lenne, ha lábon lőné magát, akkor talán kissé megnyugodna” - fejezte be ironikusan írását Feltri. Obama egész Európát, főleg annak kulcspontját, Németországot hajszolja egyre beljebb az ukrajnai, és az egyre inkább lehetséges európai háborús lángokba.
Forrás: Il Giornale
Derek Muir
London