Ötszáztizenhatra nőtt vasárnapra azoknak a száma, akik égési sérüléseket szenvedtek előző nap egy tajvani aquaparkban, közülük 410-en vannak kórházban, ezen belül 194-en intenzív osztályon, és nyolc ember állapota válságos - közölték a hatóságok.
A média értesülései szerint a sérültek közül négyen a szárazföldi Kínából érkeztek, ketten pedig máshonnan külföldről. A szombati híradások még mintegy kétszáz sérültről szóltak. Vasárnapra kiderült, hogy további több mint 300 ember maga ment kórházba, hogy ellássák sérüléseit.
Ötszáztizenhatra nőtt vasárnapra azoknak a száma, akik égési sérüléseket szenvedtek előző nap egy tajvani aquaparkban, közülük 410-en vannak kórházban, ezen belül 194-en intenzív osztályon, és nyolc ember állapota válságos.
A tűz egy koncerten keletkezett a főváros mellett lévő Formosa Fun Coast nevű vidámparkban.
Az előadást körülbelül ezer ember nézte, illetve közben táncolt a színpad előtt. A show részeként színes festékport szórtak a közönségre, amely feltehetőleg a fényszórók hője hatására belobbant. Egy kormánytisztviselő újabb közlése szerint robbanás is történt, aminek okát a tűzoltók még vizsgálják.
Korábban írtuk: Kétszáznál többen sérültek meg - közülük nyolcvanan súlyosan -, amikor tűz ütött ki a tajvani főváros közelében lévő viziparkban szombaton.
A lángok egy színpadon csaptak fel, ahogy mintegy ezer ember hallgatott egy zenés műsort.
A tüzet feltehetően az okozta, hogy a felhevült fényszóróktól kigyulladt a nézőkre hintett színes festékpor - közölte Hszinpej (New Taipei City) tűzoltóságának egyik szóvivője. Kétszázöt embert szállítottak kórházba, 81 sérült állapota súlyos.
A helyi televízióban látni lehetett a lángoló színpadot, és a fürdőruhába öltözött, színes por borította menekülő tömeget.
Médiaértesülések szerint több áldozat testfelületének több mint 40 százaléka megégett. A tűzoltóság illetékesei elmondták, hogy a mentők nagyon nehezen tudták megközelíteni a szerencsétlenség színhelyét, sokakat hordágyon kellett elszállítani. A lángokat sikerült gyorsan megfékezni.
Eric Chu, Hszinpej polgármestere bocsánatot kért a balesetért, és újságírók előtt kijelentette: elrendelte a szórakoztatópark azonnali bezárásat és szigorú vizsgálat megindítását.
(MTI)