Az amerikai elnökválasztási küzdelemtől való visszalépésre szólította fel Donald Trumpot Al-Valíd bin Talal milliárdos szaúdi herceg, a világ egyik leggazdagabb embere.
"Ön szégyent hoz nem csupán a Republikánus Pártra, hanem egész Amerikára" - írta Twitter-bejegyzésében a herceg arra reagálva, hogy a republikánusok jelenleg éllovas elnökjelölt-aspiránsa a minap kijelentette: muszlimokat nem lenne szabad beengedni az Egyesült Államokba.
Al-Valíd bin Talal felszólította Trumpot, hogy lépjen vissza a küzdelemtől, mert ezek után kizárt, hogy megnyerje az elnökválasztást.

Trump szintén a Twitteren válaszolt, mondván, a szaúdi herceg "a papa pénzével" akarja megvásárolni és ellenőrzése alá vonni az amerikai politikusokat. "Ha megválasztanak, ezt nem lesz módjában megtenni" - tette hozzá.
Al-Valíd bin Talal herceg, Szalmán szaúdi király unokaöccse a Kingdom Holding Co. irányítója. A holdingnak érdekeltsége van a Citigroup bankcsoportban, a Euro Disney témaparkban, a Four Seasons hotelláncban és a News Corporation médiabirodalomban.
Donald Trump szintén az üzleti élet ismert nagy neve volt, már jóval azelőtt, hogy beszállt volna a közvetlen politizálásba. A muszlimokkal kapcsolatban tett kijelentése óta jelentős veszteségeket kénytelen elkönyvelni a Közel-Keleten. Egy nagy áruházlánc beszüntette a Trump Home termékcsalád - lámpák, tükrök, ékszerdobozok - árusítását, a dubaji központú Damac ingatlanfejlesztési cég pedig megfosztotta Trump nevétől a folyamatban levő, 6 milliárd dollár értékű közös beruházást.
(MTI)