Az Egyesült Királyságban lévő, tengerparti Brightonban egy huszonnyolc fős bandáról, köztük öt, az iszlámra áttért tizenéves lányról azt gondolják, hogy terrortámadást szerveztek Brightonban kések és egy pisztoly segítségével. A teljes banda kb. 60%-a az iszlámra áttértekből áll, és legalább egy lányt már korábban a kormányzat radikalizmust megakadályozó programjába utaltak be. (Látható, hogy milyen sikerrel.)
Zoom
A bandából hármat, beleértve egy lányt, korábbi bírósági határozat akadályoz meg abban, hogy az Egyesült Királyságot elhagyva Szíriába utazzon. (Remek ötlet, hiszen ha nem lehetnek dzsihadisták a messzi Szíriában, akkor majd biztos lemondanak a tervről és beilleszkednek… vagy mégsem, és testközelben, az Egyesült Királyságban lesznek azok.)
Zoom
Akár itt is támadhattak volna
Időközben kitudódott, hogy a banda öt embere, beleértve három fivért, már kicsúszott az Egyesült Királyság biztonsági szolgálatai keze közül, és elérték Szíriát, ahol az al-Kaidával kapcsolatban lévő Dzsabhat al-Nuszrához csatlakoztak. Ők a 22 éves Amer, a 18 éves Abdullah, a 17 éves Jaffar Deghayes, valamint gyermekkori barátjuk, a 19 éves Ibrahim Kamara, akik még 2014-ben utaztak el Szíriába.
Zoom
Jaffar (17), Amer (22) és Abdullah (18)
A banda szándéka akkor vált nyilvánvalóvá, amikor a fenti fivéreknek elutazásukat követően tüzetesebben utánanéztek. Úgy tudják, hogy időközben mindegyikük meghalt, Amert kivéve, akiről még úgy sejtik, hogy Szíriában van. (Majd visszajön, hiszen brit állampolgár.)
Összességében 800 brit állampolgár, közülük 100 nő utazott el Szíriába vagy Irakba, hogy a dzsihádban részt vegyen. Közülük mintegy 100 meghalt, és 450-ről úgy gondolják, hogy visszatért az Egyesült Királyságba.
Mindezek után emlékezzünk arra, hogy a szentimentális széplelkek hogyan siránkoztak, egyes fórumozók hogyan hőbörögtek László Petra tettei miatt, hogy a szegény migráns gyerekek így meg úgy...
(Hidra - Kuruc.info)