Még 2013 tavaszán, a szíriai polgárháború harmadik esztendejében bejárta a világot az a videó, amely megörökítette, hogy az akkor még a Szabad Szíriai Hadsereg egyik terroristája, Háled el-Hámd vagy Ábu Szakkár miként metszi ki, majd eszi meg Bassár el-Ászád szíriai elnök egyik elesett katonájának a szívét és más belső szerveit. A „szívevő” terrorista időközben átpártolt a még szélsőségesebb dzsihadista En-Nuszrá Front soraiba, s tegnap az északnyugat-szíriai Idlib kormányzóságban lőtték agyon, állítólag belső leszámolás következtében – írja a libanoni En-Nahár és a Bavvábutuk el-'Árábijjá hírportál.
Zoom
Háled el-Hámd, a „szívevő” (fotó: En-Nahár)
Háled el-Hámd, alias Ábu Szakkár az itt elérhető videón még 2013-ban belemondja a kamerába, hogy éppen „a hazug El-Ászád-rendszer” egyik katonájának szívét készül megenni: „Allahra esküszöm, hogy megesszük a ti, a kutya Bassár el-Ászád katonáinak a szívét és máját. Mészároljátok csak az 'alavitákat (Bassár el-Ászád elnök sí'ita muszlim vallásfelekezetének híveit – J. K.), vágjátok ki a szívüket és egyétek meg azt!”, kiáltja a „mérsékelt” terrorista, majd a kannibáltársai válaszként kórusban zengik a „szívevő” mozgalmi nevét (Ász-Szaggár, Ász-Szaggár = solymász). Ábu Szákkár (így hangzik helyesen a „solymász” szó irodalmi változata – J. K.) ezután odalép a kormánycsapatok katonájának holttestéhez, határozott mozdulatokkal kimetszi a szívét, majd valaki a szokásos rituálénak megfelelően fölkiált, hogy „tákbír!”, azaz kiáltsuk együtt az „Alláhu ákbárt!”. A kannibálkórus rögvest rá is zendít az „Alláhu ákbárra!”, mire Ábu Szakkár jóízűen elkezdi falatozni Bassár el-Ászád elesett katonájának a szívét és egyéb belső szerveit.
Zoom
A „szívevő” holtteste (fotó: Bavvábutuk el-
Meg kell jegyeznünk, hogy Háled el-Hámd (alias, Ábu Szakkár) a szíriai Homsz városából 2013-ban még annak a Szíriai Szabad Hadseregnek volt a harcosa, amelyet a Nyugat – így hazánk is - „forradalminak” és „mérsékeltnek” minősített, támogat, s a kedvéért a diplomáciai kapcsolatokat is megszakította Bassár el-Ászád demokratikusan megválasztott szíriai elnök kormányával. Háled el-Hámd (Ábu Szakkár) igen népszerű „forradalmár” volt a Bassár el-Ászád elnök ellen harcoló nemzetközi terroristák körében. Készült róla olyan videófölvétel is, amint a libanoni határ közelében levágott emberfejjel, valószínűleg a szíriai kormánycsapatokat támogató Hizbulláh egyik harcosának a fejével pózol. De látható úgy is, amint éppen föld-föld rakétákat indít Libanon irányába.
Zoom
Szeretett sólyommal vadászni (fotó: Bavvábutuk el-Árábijjá)
Arab hírportálok feltételezése szerint az „Ákil el-Kulúb” („a szívevő”) jelzővel is illetett Háled el-Hámd a iszlamista terrorszervezetek egymás közti rivalizálásának lett az áldozata. A „szívevő” mozgalmi neve pedig azért volt „a solymász”, mert az arabok körében kedvelt szokásként ő is szeretett sólyommal vadászni. Ha a kannibál haláláról szóló hír igaz, akkor a „solymász” tegnaptól egész más vadászmezőkön eregeti a ragadozómadarait.
El-Kudszi – Kuruc.info