Izraelben az egyiptomi Sínai-félszigeten keresztül beszivárgó afrikai migránsok többsége Tel-Aviv déli kerületeiben él és tartja rettegésben az ottani zsidókat. A jövevények a szuperbiztosnak vélt határkerítés ellenére Szudánból, Dél-Szudánból, Etiópiából, Ugandából, Szomáliából és Eritreából érkeznek az ígéret földjére. A legtöbbjük természetesen muszlim. Az Arab Államok Ligájában megfigyelői státusszal bíró Eritrea 1993-ban nyerte el függetlenségét, miután a hadserege megadásra kényszerítette Etiópia hadseregét. Eritreában május 24-én ünneplik a függetlenségi napot, ám Tel-Avivban pénteken este a szép számú eritreai migráns közösség több mint két héttel korábban emlékezett meg a történelmi napról – írja a Válláh.Hádásot hírportál.
Zoom
Egy könnyebben megsérült eritreai (fotó: Válláh!Hádásot)
A tel-avivi Kiállítási parkban pénteken este tömegverekedés tört ki az Eritrea függetlenségi napját ünneplő néger muszlimok között. A nemzeti ünnepi megemlékezést Eritrea tel-avivi nagykövetsége szervezte, amelyen nem csak a jelenlegi aszmarai kormány hívei, hanem a politikai ellenfelei is megjelentek. Az ellenzéki migránsok berontottak az esemény színhelyére és elkezdték ütni-verni az ünneplőket, a rendőröket és biztonsági őröket. A Válláh!Hádásot hírportál szerint egy eritreai „ellenzékit” az izraeli rendőrség letartóztatott. Legalább egy tucat néger megsérült, s utóbbiakat a mentők a tel-avivi Ichilov kórházba szállították.
Zoom
Izraeli mentősök látják el a sérülteket (fotó: Válláh!Hádásot)
Az aszmarai kormányt támogató, illetve az „ellenzékieknek” számító etiópiai migránsok tömegverekedésének hírére Észak-Tel-Aviv rendőrsége nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. A beszámoló szerint kivezényelték a rendőrség különleges titkos egységét is. A rendvédelmi erők az eritreai kormányt ellenző verekedőket kiszorította a Kiállítási parkból, míg a mentők kórházba szállították a sérülteket.
El-Kudszi – Kuruc.info