Jobboldali "szélsőségesek" támadtak a hétvégén Joachim Gauck német elnökre szászországi látogatása alatt. Egyikük késsel is megfenyegette, közben a tömeg folyamatosan inzultálta, árulónak nevezték. A rendőrség vizsgálja a német elnök elleni hétvégi támadást. Egyikük, egy 30 év körüli horogkeresztes tetoválásos férfi késsel is megfenyegette az elnököt – írja a The Local.
Zoom
Rendőrök gyűrűjében
Gauck a szászországi Sebnitzbe látogatott vasárnap a Túrázás napja alkalmából, ekkor támadt rá a dühös tömeg. Szitkozódtak, egyikük egy összetűzött kiadvánnyal is megdobta, majd kést szegezett rá. A többi kétszáz tüntető azt ordibálta neki: “Takarodj, hazaáruló!”
Zoom
"Üdvözlünk a sötét Németországban"
A drezdai rendőrség már vizsgálja a támadást, a késes támadót súlyos testi sértéssel és a fegyvertörvény megszegésével vádolják.
Zoom
"Nem az én elnököm"
Egy másik gyanúsítottat a rendőrökkel szembeni erőszakos ellenállással vádolnak, de személyazonosságáról nem közöltek részletes információkat.
Zoom
Paprikaspray-támadás után
Kilenc másik tüntető nevét is felírták a rendőrök, öt embert pedig elzavartak a demonstráció közeléből. A rendőrségnek paprikaspray-t is be kellett vetnie a tömeg szétoszlatására.
(The Local - Híradó nyomán)