Németország nyugati részén, a francia határ közelében, Saarbrücken belvárosában ma, kora délelőtt a 43 éves helyi lakos véres öltözékben jelent meg munkahelyén, egy belvárosi étteremben és nem engedte be a takarítókat, akik ezért riasztották a rendőrséget.
Beszámolójuk alapján feltételezhető volt, hogy a férfinál fegyver van, ezért egy különleges bevetési egységet is kivezényeltek és lezárták a környéket.
A vendéglőbe csaknem négy órával az első riasztás után hatoltak be. A kommandósok a pincében találták meg a férfit, aludt, fegyvere nem volt, ruhája enyhe sérülések miatt volt véres.
Előállították, majd kórházba szállították pszichiátriai megfigyelésre - mondta egy rendőrségi szóvivő német hírportálok jelentései szerint.
Az első sajtóhírek délelőtt még arról szóltak, hogy a férfinek fegyvere van, de ezt hivatalosan senki nem erősítette meg.
Korábban írtuk: Fegyveres férfi barikádozta el magát egy németországi étteremben
Túszokat nem ejtett. Német sajtóértesülések szerint a rendőrség megrohamozta a saarbrückeni épületet.
Németország nyugati részén, a francia határ közelében, Saarbrücken belvárosában vasárnap kora délelőtt egy véres ruházatú férfi hatolt be a Dubrovnik nevű vendéglőbe. Németül beszélt, kiparancsolta a bent lévőket, majd egyedül maradt a helyiségben – erősítette meg a német sajtóértesüléseket az M1 aktuális csatorna németországi tudósítója.
A vendéglő akkor még nem nyitott ki, így valószínű, hogy csak a takarítók és a szakácsok lehettek bent.
Az első sajtóhírek szerint a férfinél fegyver van, de ezt hivatalos forrásból nem erősítették meg. A környéket lezárták, és próbálnak pszichológusok segítségével kapcsolatba lépni vele.
Úgy tudni, a férfinek köze van a vendéglőhöz, alkalmazott, esetleg tulajdonos lehet. A rendőrség szerint a történteknek valószínűleg nincsen politikai háttere, személyes ügyről lehet szó.
Frissítés: A kommandósok a pincében találták meg a férfit, aludt, fegyvere nem volt
(Híradó - Bild nyomán)