Bezár!
2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin, Gyöngyvér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:36 Tizenhét napot kellett vadgyümölcsökön és lepkéken túlélnie az erdőben egy eltévedt hawaii nőnek06:53 1300 újságíró közvetít Brüsszelből22:44 Családi ház udvarába csapódott be egy ittasgyanús siklóernyős Mezőberényben22:25 Hadházy és Szél cirkusz nélkül is bejut vasárnap este az NVI-hez21:47 Háromezerre apadt a sárgamellényesek száma21:20 Ez is csak egy mihaszna influenszer: angyalszobornak esett neki vésővel az Instagram-modell20:57 Egy kaliforniai bíró Trump határkerítése ellen ítélt20:33 Megválasztotta új elnökét a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata20:15 Tájkép csata előtt19:58 Két tucat áldozatot szedett eddig az özönvíz Afganisztánban19:43 Vajon tényleg csak a szegénység az oka?19:31 15 éves a Harcos márka! - Íme 2019 újdonságai (x)19:21 Nem a náci Magyarországon kockázatos a kipa viselése, hanem a kiheréltsége miatt agonizáló Németországban18:56 Az úzvölgyi temetőgyalázás miatt demonstráltak Csíkszentmártonban - kampányban próbálja határozottabb arcát mutatni az RMDSZ18:41 Kigyulladt a nagykanizsai hulladéklerakó-telep
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Jogvédők, lehet ajvékolni a náczi franciák miatt: nem hagyták "napozni" a szegény fejkendős Fatimát

Reklám

Fegyveres francia rendőrök kényszerítettek kedden egy pólóban és fejkendőben "napozó" muszlim nőt ruhája levetésére a nizzai Promenade des Anglais melletti parton, közel ahhoz a sétányhoz, ahol a múlt hónapban egy iszlamista ámokfutó 84 emberrel végzett. A nő pénzbüntetést és figyelmeztetést is kapott.
Zoom
Fegyverekkel, gumibotokkal és paprikspray-vel felszerelkezett rendőrök vettek körbe egy kendőben, pólóban és leggingsben "napozó" nőt Nizzában. (Ez a ruhaösszetétel ugyan nem burkini, de a testét eltakarta. De ő ennek ellenére "napozott".) A nő családjával pihent a parton, de szemtanúk szerint a többi napozó egy idő után szitkozódni kezdett, és követelte, hogy a testét kendőkkel eltakaró asszony azonnal hagyja el a partot.
Mikor a rendőrök megérkeztek, azonnal közölték vele, hogy megsértette a nemrég elfogadott új jogszabályt a vallási öltözék tengerparti viseletéről, és azonnal le kell vetkőznie. A nő megtagadta kérésüket, ezért pénzbüntetést kapott. A mellettük napozók morgolódni kezdtek. Végül az egyik rendőrnő rávette, hogy vegye le kék laza felsőjét és a fejkendőjét is.
Mint utólag kiderült, a kétgyermekes 34 éves nő francia állampolgár, harmadik generációs bevándorló. (Ennyit a beilleszkedésről - a szerk.)  ”Csak ültem a parton, eszembe sem jutott, hogy bemenjek a vízbe. Csak az ujjamat akartam belelógatni” – panaszkodott az AFP hírügynökségnek.
A parton ülők azt kiabálták neki, hogy azonnal hagyja el a strandot, többen szinte ünneplésbe kezdtek, mikor a rendőrök megérkeztek.
A France 4 TV újságírója is éppen ott volt, azt mesélte, hogy az egyik rendőr ujja végig a paprikaspray ravaszán pihent, társai pedig "nagyon durván bántak" a nővel, aki lányával együtt sírva fakadt...
(Independent - Híradó nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready