Letartóztattak egy Zorrónak öltözött férfit a Los Angeles-i pánik közepette. A rendőröket lövöldözés miatt riasztották, de csak egy kardját szorongató, kalapot viselő álarcos férfit találtak a poggyászokra várva, akit a biztonság kedvéért letartóztattak. Több várakozó utas is hangot adott nemtetszésének.
Téves riasztás áldozata lett egy Zorrónak öltözött férfi a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren – írja az Independent.
Egy szemtanú azt mesélte a BBC-nek, hogy a mexikói hősnek öltözött férfi egy “nagyon kedves srác” volt, aki igazából semmi rosszat nem tett, de a kiérkező rendőrök rögtön megtalálták. Ráparancsoltak, hogy feküdjön le a földre, fegyvert fogtak rá, majd az egyik rendőr ráordított: “A kardodat is rakd le!”
Mikor már a földön feküdt, az egyik rendőr megsemmisülten bejelentette: “A kard műanyagból van.” A biztonság kedvéért letartóztatták, de a háttérből egy megdöbbent női utas hangja hallatszik: “De hát nem is csinált semmi rosszat!”
A reptéri hatóságok is megerősítették a hős letartóztatását egy tweetben.
Még nem tudni, hogy a hős letartóztatását összefüggésbe hozták-e a reptéri lövöldözéssel. Az utasok nem találták fenyegetőnek a maszkos férfi jelenlétét, sokan csak annyit mondtak róla: biztos Las Vegasba készült.
Lövöldözés helyett pánik
Korábban még lövöldözésről érkeztek a rémhírek a Los Angeles-i repülőtérről, ahol állítólag egy hangos durranásra hitték azt, hogy valaki elsütött egy fegyvert. A helyszínt azonnal megszállták a rendőrök és mindenkit evakuáltak. A kínos incidens még a kiürítés előtt történt.
A megriadt utasok segélyhívásai az 1-es, 5-ös és 7-es terminálból érkeztek, sokan a mosdókban barikádozták el magukat. Akkor még azt hitte mindenki, hogy a 8. terminálban szabadult el a pokol.
A Szövetségi Repülésügyi Hivatal közölte, hogy helyi idő szerint este 10 óráig behajtási tilalmat rendelt el a repülőtér területére, a hatóságok lezárták az odavezető utat.
(Híradó - Independent nyomán)