Terrorfenyegetés miatt lezártak kedden egy luxusszállodát Lipcsében, a bejelentésről később kiderült, hogy mindössze fiatalkorúak ízléstelen tréfájáról van szó - közölte a helyi rendőrség Twitteren.
A hatóságok szerint a telefonbetyár tinédzserek Ausztriából mobiltelefonon tették a bejelentést a terrorfenyegetésről. "Véget vetünk a rendőrségi bevetésnek és fellélegezhetünk" - olvasható a rendőrség üzenetében.
A vicces kedvű tinédzserek származásáról nem írtak a rendőrségi csivitelésben.
A Hotel Fürstenhof személyzete nem sokkal hajnali három óra előtt fenyegető telefonhívást kapott, amit jelentettek a rendőrségnek. A rendőrök nagy erőkkel és bombakereső kutyákkal vonultak ki a helyszínre. Gépfegyveres rendőrök vették körbe az épületet, az érkező leveleket és csomagokat szigorúan ellenőrizték, a belépést pedig mindenkinek megtiltották.
Az épületet a pincétől a tetőig tüzetesen átvizsgálták. Több mint száz rendőr volt a helyszínen, és időnként rendőrségi helikopter körözött a terület felett.
Korábban írtuk: Terrortámadással fenyegettek meg egy lipcsei hotelt
Terrorfenyegetés miatt lezártak kedden egy luxusszállodát Lipcsében.
A Hotel Fürstenhof személyzete nem sokkal hajnali három óra előtt fenyegető telefonhívást kapott, amit jelentettek a rendőrségnek.
Zoom
EPA/SEBASTIAN WILLNOW
A rendőrök nagy erőkkel és bombakereső kutyákkal vonultak ki a helyszínre.
Gépfegyveres rendőrök vették körbe az épületet, az érkező leveleket és csomagokat szigorúan ellenőrzik, a belépést pedig mindenkinek megtiltották.
Az épületet a pincétől a tetőig tüzetesen átvizsgálják. Több mint száz rendőr van a helyszínen.
A szállodát viszont a dpa német hírügynökség jelentése szerint nem ürítették ki.
(MTI nyomán)