Egymás után jelentkeznek Donad Trump republikánus elnökjelölt egykori állítólagos áldozatai, azt állítva, hogy Trump szexuálisan zaklatta őket.
Mióta nyilvánosságra hozták Trump 2005-ös, nők fogdosásával kérkedő videóját, egyre több egykori áldozata lép a nyilvánosság elé, hogy elmondja, milyen módon zaklatta az ingatlanmágnás.
A zaklatás-cunamit a New York Times indította el: ők két nő történetét mesélték el szerdai cikkükben.
1. A most 74 éves Jessica Leeds azt mondta az amerikai napilapnak, hogy harminc évvel ezelőtt egy repülőn futott össze a mostani elnökjelölttel, aki elkezdte fogdosni a melleit, és megpróbált a szoknyája alá nyúlni. “Olyan volt, mint egy polip. Mindenhol a kezét éreztem” – nyilatkozott Leeds a The New York Timesnak.
Zoom
A 74 éves amerikai Jessica Leeds otthonából távozik New Yorkban
2. Az ohiói Rachel Crooks 22 éves volt, amikor 2005-ben a milliárdos ingatlanmágnás irodaépületében, a Trump Towerben találkozott Trumppal, aki a nőt akarata ellenére szájon csókolta. Crooks elmondta, hogy a csók után szinte megsemmisült, Trump semmibe vette őt, azt hitte, bármit megtehet. Donald Trump a cikkre reagálva azt mondta: az egészből semmi nem igaz. Ügyvédei a cikk visszavonását követelik egy bocsánatkéréssek kiegészítve.
Zoom
Donald Trump 1980-ban
Szerda estig egyre több bejelentés érkezett:
3. Szintén szerdán jelent meg a floridai The Palm Beach Postban Mindy McGillivray története, aki azt állítja, hogy Trump a falhoz szorította, akarata ellenére megfogdosta és megcsókolta, amikor 13 éve a milliárdos birtokán találkoztak.
4. Natasha Stynoff, a People magazin egyik szerzője azt állította, hogy Trump egy interjú közben próbálta zaklatni őt.
A négy zaklatás közül három 2005 környékén történt, Jessica Leeds “első osztályú” zaklatása pedig több mint harminc éve. A kéretlen közeledések felére Trump floridai ingatlanján került sor, a Mar-a-Lago golfbirtokon. A nők történetei ugyanazt a képet festik az ingatlanmágnásról, mint ami a 2005-ös interjúban elhangzott: Trump úgy gondolja, hírneve miatt bármelyik nőt megkörnyékezheti.
5. Később két “Amerika szépe”-versenyző is bejelentkezett. Ők azt állítják, hogy Trump szándékosan akkor rontott be a szobájukba, mikor átöltöznek és meztelenek voltak.
A legbotrányosabb történetnek egy olyan ’92-es felvételt kiáltottak ki, melyen Trump nem zaklat senkit. Az akkor 46 éves Trump az Entertainment Tonight karácsonyi videóján tízéves kislányok között álldogál. Miután az egyik kislány felmegy a mozgólépcsőn, Trump a tömeghez fordul, és kérkedve kijelenti: “Tíz év múlva már találkozgatni fogunk, hihetetlen!”
Nincs idő leváltani
Nincs sem idő, sem jogi lehetőség arra, hogy az elnökjelöltségről a Republikánus Párt leváltsa Donald Trumpot - jelentette ki Feledy Botond külpolitikai szakértő csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.
Mint elmondta: a Republikánus Párt konvenciójának – amely jelöltté választotta – nincs joga visszahívni Trumpot. Ugyanakkor idő sincs új jelölt állítására, hiszen már a szavazólapokat is kinyomtatták.
Továbbá politikai akaratot sem látni a leváltására – tette hozzá. A szakértő kiemelte, hogy szokatlanul magas mindkét jelölt elutasítottsága, ezért olyan “izzadságszagú” a küzdelem a bizonytalan szavazókért.
A küzdelemben Trumpnak sikerült lerántania sárdagasztásba Hillary Clinton demokrata párti jelöltet. Ezt mutatja, hogy amíg az első elnökjelölti tévévita többé-kevésbé politikai kérdésekről szólt, addig a második jobbára Bill Clinton szexuális életéről, illetve Trump "szexista" kijelentéseiről – sorolta.
Frissítés: Obama feleségének elcsuklott a hangja - de nem kell aggódnia, őt biztosan nem fogja molesztálni Trump
Mivel a párteliteken kívülről érkezett a politikába, ezért összefogtak ellene, hogy lejárassák őt - közölte Donald Trump egy floridai kampánygyűlésén.
A republikánus elnökjelölt visszautasította a szerda óta felmerült újabb vádakat, amelyekkel kapcsolatban újabb öt nő állította róla, hogy fogdosta, vagy csókolgatta, szexuálisan zaklatta őket.
A különböző újságokban, például a The New York Timesban, vagy a People magazinban megjelent állítások szerint "szexuális ragadozóként" festették le Trumpot. Az egyik nő egyenesen azt állította, hogy Trump rátámadt és a falhoz szorította őt, és csak Trump személyi inasának köszönhetően menekült meg.
"Ezek a rosszindulatú állítások teljességgel hamisak" - mondta Trump. "Clintonék tudják ezt nagyon jól. Az állítások mindegyike koholmány. Tiszta kitalációk, szemérmetlen hazugságok" - közölte. A Clinton-barát sajtót okolta, és egyeztetett támadássorozatról beszélt.
A nők által megfogalmazott vádakról azt mondta, bizonyítékai vannak az állítások hamisságára, kért is helyreigazítást a The New York Timestól. A lap egyébként nem volt hajlandó erre.
A választási győzelem szempontjából kulcsfontosságú, úgynevezett ingadozó államok közül kettőben, Pennsylvaniában és Michiganben Hillary Clinton máris nagyon nagy arányban - kilenc, illetve tíz százalékkal - vezet Donald Trump előtt.
Szexuális ragadozóként mutatta be Trumpot csütörtökön az amerikai elnök felesége, Michelle Obama is, aki New Hampshire államban kampányolt Hillary Clinton elnökké választása mellett. A first lady szokatlanul kemény hangon beszélt a republikánus elnökjelöltről, és arra szólította fel az amerikai nőket, hogy emeljék fel szavukat Donald Trump ellen.
Michelle Obama közölte, megrendítette őt mindaz, ami kiderült arról, hogyan bánt Trump a nőkkel. Emlékeztetett arra is, hogy a republikánus jelölt a kampány során végig lekicsinylően beszélt a nőkről.
A first ladynek elcsuklott a hangja, amikor arról beszélt, őt is mennyire sérti mindaz, amit Trump mondott, és ami kiderült róla. "A nőkkel bármi megtehető?" - tette fel a kérdést.
(MTI - Híradó nyomán)