Amint arról beszámoltunk, egy afganisztáni 17 éves vad megerőszakolta, majd meggyilkolta Maria Ladenburger 19 éves német lányt a Baden-Württemberg tartománybeli Freiburg im Breisgau egyetemi városban. A rendőrség által politikai nyomásra sokáig eltitkolt aljas gyilkosság kitudódása után a kormánypártok, de leginkább a Németország Szociáldemokrata Pártjának (SPD) vezető politikusai azonnal „nácivadászatot” hirdettek a bevándorlási politikát bírálók ellen. A németországi rendőrszakszervezet elnöke viszont közleményében rámutat: Maria Ladenburger és a többi német áldozat azért fizetett az életével, mert az ország vezetői nem készítették fel a lakosságot a tömeges bevándorlással mindig együtt járó veszedelmekre – írja a compact-online.de német hírportál.
Zoom
Maria Ladenburger, a meggyilkolt freiburgi lány (fotó: Fb)
Németország vezető politikusai a 19 éves Maria Ladenburger meggyilkolása után sem hajlandók levonni a megfelelő következtetéseket, beismerni azt, hogy tévedtek, amikor rászabadították a sáskahadat Európa egyik legcivilizáltabb népére. A compact-online.de német hírportál azt írja: Ralf Stegner, a kormányzó SPD alelnöke szerint aki nem fogja be száját, pontosabban bírálni merészeli a tömeges bevándorlást támogató politikát migránsügyben, az náci. Nagyjából ilyen véleményt alkotott Stegner is, miután Németországban nemzeti érzelmű politikusok bírálni merészelték a berlini kormány öngyilkos migránspolitikáját.
A Maria Ladenburger meggyilkolásának kitudódása utáni bírálatokra válaszolva megszólalt az SPD elnöke, a helyettesénél nem kevésbé rossz arcú Sigmar Gabriel is, aki így próbálta megnyugtatni a kedélyeket a Bild című lapnak adott nyilatkozatában: „Nagyon szomorú, de az ehhez hasonló aljas gyilkosságok már akkor is voltak, mielőtt az első menekült megérkezett volna Afganisztánból és Szíriából.” Gabriel – aki egyben Németország alkancellárja is – gyorsan hozzátette: „Nem fogjuk megengedni, hogy az ilyen erőszakos bűncselekményeket követően – teljesen mindegy, hogy ki az elkövető – egyesek felhecceljék, uszítsák az embereket. A tetteseket minden esetben elfogják, bíróság elé állítják és szigorúan megbüntetik”, vélekedett Sigmar Gabriel.
Zoom
Ralf Stegner, az SPD alelnöke (fotó: Stefan Zeitz)
A fentebb már idézett Ralf Stegner, az SDP alelnöke a Twitteren üdvözölte, megdicsérte főnöke, Gabriel derűlátó és a kedélyeket lecsillapítani szándékozó megnyilatkozását: „Bizony így van ez: minden más (a 19 éves freiburgi lány meggyilkolásával kapcsolatos vélemény – H. J.) jobboldali politikai uszítás!”, vélekedett az 58 éves Stegner, majd hozzáfűzte: „A freiburgi eset egy alávaló bűncselekmény, amelynek tettese fölött majd a független bíróság fog ítélkezni.” Márpedig ez a „független bíróság” a compact-online.de hírportál szarkasztikus véleménye szerint nem ismer irgalmat az ilyen bűnözőkkel szemben. A hírportál egy nem is olyan régen történt példát hoz fel a német bíróság „irgalmatlanságának” alátámasztására: Az idén februárban négy 17 és 21 életév közötti szerb betolakodó (a jelző tőlünk – H. J.) csoportosan megerőszakolt egy 14 éves német lányt, tettüket filmre is vették, majd a magatehetetlen lányt bevonszolták egy hátsó udvarba, ahol félmeztelenül a jéghideg időben magára hagyták. Az „irgalmatlan” bíróság novemberben meghozta az ítéletet a négy szerb ügyében: három elkövető feltételes szabadságvesztést kapott, s az ítélethirdetés után azonnal hazamehetett, míg a negyedik, a legidősebb aljaember kapott négy év letöltendő szabadságvesztést.
Zoom
Rainer Wendt, a rendőrszakszervezet elnöke (fotó: Berlin Journal)
Rainer Wendt, a német rendőrszakszervezet elnöke közleményben válaszolt a két SPD-s vezető politikus, Ralf Stegner és Sigmar Gabriel eszement megnyilatkozására:
„A mostani és sok más áldozat életét meg lehetett volna menteni, ha országunk (vezetése) felkészítette volna a lakosságot a tömeges bevándorlással mindig együtt járó veszélyekre. Miközben a hozzátartozók gyászolnak és az áldozatok kimondhatatlanul nagy fájdalmat élnek át, a ’Willkommenskultur’ (a szívélyes fogadtatás kultúrája – H. J.) védelmezői mélyen hallgatnak, nincs egyetlen együttérző szavuk, sehol nem tapasztaljuk részükről az önbírálatot, makacsul kitartanak fennkölt felfogásuk mellett. Ennek a politikának az embertelen mivoltát egyszerűen áthárítják az áldozatokra, illetve a már évek óta ellehetetlenített rendőrségre és bíróságra. Így aztán állandóan csak növekszik a hazánkra leselkedő veszély” – írja közleményében a német rendőrszakszervezet elnöke.
Ralf Stegner, az SPD szövetségi alelnöke Rainer Wendt fenti közleményére röviden és cinikusan csak azt válaszolta, hogy az „politikailag visszataszító és ostoba”.
Hering J. – Kuruc.info
Kapcsolódó: