Az amerikai titkosszolgálat szerint egy férfi péntek éjjel átmászott a kerítésen, és beugrott a Fehér Ház kertjébe.
Az incidens idején Donald Trump elnök a Fehér Házban tartózkodott,és sajtóinformációk szerint szombaton nem utazik el a floridai Mar-a-Lago villájába, ahol rendszerint a hétvégeket tölti.
Az azonosítatlan személyt a titkosszolgálat a Fehér Ház déli bejáratánál elfogta és letartóztatta. Feltételezéseik szerint az épület másik oldalán hatolt be, és sikerült eljutnia az elnöki rezidencia hivatali részének bejáratáig. A férfinél lévő hátizsákban annak átvizsgálásakor nem találtak semmilyen veszélyes anyagot. A letartóztatott férfiról egyelőre nem közöltek több információkat.
John Kelly belbiztonsági minisztert tájékoztatták az esetről. A Fehér Háznál és a környékén elrendelték az legmagasabb szintű biztonsági riadót.
Az elmúlt években több hasonló incidens történt a Fehér Háznál. A legutóbb 2016-ban, hálaadás napján mászott át a kerítésen egy amerikai zászlóba burkolózott 23 éves connecticuti férfi, akit aztán három évi felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek. Ezt megelőzően 2014-ben hatolt be a Fehér Ház kertjébe egy texasi férfi, akinél kést találtak.
(MTI)