A maláj rendőrség vasárnap bejelentette, hogy további észak-koreai állampolgárokat köröz Kim Dzsong Un észak-koreai vezető féltestvére, Kim Dzsong Nam meggyilkolása ügyében.
Khalid Abu Bakar nemzeti rendőrfőnök hozzátette, hogy az új gyanúsítottak között "egy fontos személyiség" is van, de részleteket nem ismertetett.
Eddig hét észak-koreai állampolgár került lehetséges bűntársként a maláj hatóságok látókörébe Kim Dzsong Nam februári meggyilkolása után. Közülük négyen még a gyilkosság napján elhagyták Malajziát, ellenük az Interpol nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. A rendőrség szerint ők már Phenjanban tartózkodnak, míg három társuk valószínűleg Észak-Korea Kuala Lumpur-i nagykövetségén bujkál.
A rendőrség úgy véli, hogy két nő gyorsan ölő VX-idegmérget kent Kim arcára a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren február 13-án. Kim Dzsong Un kegyvesztett mostohatestvére 20 perccel később már halott volt. Gyilkosait - egy indonéz és egy vietnami nőt - nem sokkal később elfogták. Szöul szerint a támadást a kiterjedt vegyifegyver-arzenállal rendelkező Phenjan rendezte meg.
(MTI)