A Galilea ujjának nevezett tájegységen levő legészakibb izraeli várossal, Metullával átellenben, a határvonaltól alig 200-250 méterre, de már libanoni területen ma éjszaka a Hizbulláh sí’ita szervezet két-két vasoszlopra több hatalmas méretű molinót is kifeszített, amelyeken bejelentik, hogy nemsokára megérkeznek Izraelbe – közli a hírt a Divvuáh Risoni című facebookos és a news.nana.co.il izraeli hírportál.
Zoom
Az üzenet Izrael felé fordítva: „Jövünk” (fotó: Robi Hammerschlag)
Az izraeli-libanoni határtól mindössze 250-300 méterre, a Metullá izraeli várossal átellenben ma reggelre az izraeli oldalról több, a zsidó állam felé fordított óriásmolinón is olvashatták a Hizbulláh libanoni sí’ita szervezet üzenetét. A két-két vasoszlop közé kifeszített óriásplakátok közepén a jeruzsálemi aranykupolás Omár-mecset (más nevén: Szikladóm) képe látható, a jobb felső sarokban a néhai Khomeini iráni ajatolláh arcmása, míg a bal alsó sarokban egy Hizbulláh-harcos van megjelenítve. Az óriásmolinók fölött pedig két-két Hizbulláh-zászlót lenget az Anti-Libanon felől érkező szellő.
Zoom
A Hizbulláh plakátjától jobbra az ENSZ békefenntartóinak járőre a határ libanoni oldalán (fotó: Ámír Sosáni)
Az Omár-mecset alatti részen piros betűkkel írva vagyon: „Kádimúná” (قادمون), azaz „Jövünk”. De hogy a határ izraeli oldalán is megértsék, az arab szó alatt a Hizbulláh fehér betűkkel héberül is fölrótta az üzenetet: „Ánáhnu báím” (אנחנו באים), vagyis „Jövünk”.
El-Kudszi – Kuruc.info