Donald Trump amerikai elnök felvette a „fővigasztaló” köpönyegét – írja a Reuters hírügynökség –, és feleségével Melaniával együtt szombaton látogatást tett a Harvey hurrikán által sújtott Houstonban, ahol a város legnagyobb menekültközpontban ételt osztott és gyerekekkel játszott.
Az elnök igyekezett megnyugtatni a hurrikán áldozatait, és köszönetet mondott az önkénteseknek – miután korábban több helyről is kritizálták, amiért állítólag nem mutatott kellő empátiát az áradás által sújtott texasiak irányába. Trump a vasárnap napot nemzeti imanappá nyilvánította, maga is templomba ment a Houstonhoz közeli Pearlandben. Később a Twitterre kitett néhány videót, amelyen lelkes helyiek üdvözlik őt, illetve egy lelkesítő zenére komponált fotósorozatot az ételosztásról:
 
 
A Harvey hurrikán a múlt pénteken érte el Texas partjait, majd az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városát, Houstont, ahol történelminek mondott pusztítást végzett: legalább negyven ember halt meg, és egymillióan kényszerültek elhagyni az otthonukat, miután rövid idő alatt 127 centiméternyi eső hullott, hatalmas áradásokat okozva. Trump pénteken 7,85 milliárd dollárt kért a kongresszustól a helyreállítási munkákra.
(MNO)