A németországi Wismar, az egykori Hanza-város megválasztotta az idei szépségkirálynőjét és szépségkirályát, akik egy esztendőn keresztül viselhetik a „szépségükért” kapott koronát. A város szépségkirálynője a Kiel városbeli Laura al-Hadry 28 éves arab diáklány, míg a szépségkirálya egy 26 éves ghánai szakács, Soabre Quattara, Lübeck város lakója lett. A hírt közlő Ostsee Zeitung (OZ) kiemeli: A két szépség megválasztásával „a Hanza-város, Wismar a szomszédai iránti nyitottságáról tett tanúbizonyságot.”
Zoom
Wismar idei szépségkirálynője és királya: Laura al-Hadry és Soabra Quattara (fotó: Nicole Hollatz)
A németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia szövetségi tartománybeli Wismarban vasárnap választották meg a város idei szépségkirálynőjét és szépségkirályát. De mivel Johann Wolfgang von Goethe és Friedrich Schiller nyelve igen szegényes ahhoz, hogy ilyen jelentős eseményt német névvel illessék, az egykori Hanza-város észlényei angolul nevezik meg az évente megválasztandó uralkodó párt: „Miss Wismar és Mister Wismar”. Ám, mindez semmi ahhoz képest, hogy tegnap este Wismarban a zsűri egy arabot választott meg szépségkirálynőnek s egy ghánai négert szépségkirálynak. Az Ostsee Zeitung (Balti-tengeri Újság) című régióbeli hírportál tudósítója szinte büszkén jegyzi meg, hogy a két szépség kiválasztásával a Hanza-város a szomszédok iránti nyitottságáról tett tanúbizonyságot. (A tudósító valószínűleg Lübeckre és Kielre gondolt, s nem pedig a németek jöttment szomszédaira – H. J.)

Wismar idei szépségkirálynője és koronázatlan királya (fotó: presseportal.de)
A tegnap megválasztott szépségkirálynőről az észak-német hírportál csak annyit árult el, hogy Laura al-Hadrynak hívják, 28 éves, Kiel kikötővárosban élő diáklány. A király, a ghánai Soabra Quattara két esztendővel fiatalabb, mint a királynő, s a valamikor a „Hanza-városok királynőjének” nevezett Lübeckben szakácsként keresi a kenyerét. A most megválasztott „szépségek” egy esztendőn keresztül, a jövő ősszel tartandó Miss és Mister Wismar-választásig viselhetik ezt a címet, s fejükön a koronát. Egyébként az OZ által „prominensnek” nevezett zsűri tegnap hét hölgy és hat férfi közül választhatta ki a legszebbet. Erre mondják mifelénk, hogy kinek a pap, kinek a papné.
Zoom
Wismar tavalyi szépségkirálynője és királya: Johanna Wilhelmine Nedel és Philipp Schröder (fotó: Fb)
A világért sem szeretnénk ünneprontóak lenni, s kétségbe vonni a wismari „prominens” zsűri szakértelmét, de azért megjegyezzük, hogy tavaly Wismar szépségkirálynőjének a helybeli Johanna Wilhelmine Nedert választották meg, s két hónappal később szintén ő lett egész Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány szépségkirálynője. Wismar szépségkirálya, Johanna Wilhelmine Neder „uralkodótársa” pedig Philipp Schröder lett.
Hering J. – Kuruc.info
Frissítés: A felháborodott olvasói hozzászólások szemelgetése közben a wismari "szépségeket" kiválasztó zsűri egyik tagja, Susanne Füsting Fb-oldalára kitett beszámolóban megtaláltuk több "prominens" zsűritag fényképét, nevét és foglalkozását. Igen, ők valóban az úgynevezett nordikus embertípus jellegzetes képviselői.
Zoom
Nehéz lehetett kiválasztani a négert...
Nézzünk meg néhányat azon "prominens" zsűritagok közül, akik Wismar történelmi Hanza-város idei legszebb hölgyét és urát megválasztották!
Zoom
Wismar idei legszebb hölgye és férfija kissé lengébben öltözve
- Johanna-Wilhelmine Nedel - a tavalyi wismari szépségkirálynő (aki valóban szép) "hivatalból" volt a zsűri tagja, hiszen neki kellett föltenni a koronát utódja fejére.
Zoom
- Tilo Gundlack - a Merkel CDU-jánál is jóval nagyobb nemzet- és hazaáruló SPD színeiben tündöklő Wismar polgármestere, korábban ennek a pártnak parlamenti képviselője Mecklenburg-Elő-Pomeránia szövetségi tartományban, majd még régebben, a régi szép NDK-s időkben hajószakács. A Lübeckben szakácskodó ghánai néger valószínűleg a jóval korábbi munkája miatt nyerte meg a wismari polgármester tetszését.
Zoom
A polgármester szírsimogatás közben
- Aurelio Savino, a "német" tévéállomások sztárja, több szennyműsor főszereplője, a különféle valóságshowk állandó résztvevője. Jellegzetes "német", s azt, hogy ő kikre szavazott, csak sejthetjük.
Zoom
- Lucia Kairies, a zsűri további tagja személyében újabb igazi germán arcot ismerhetünk meg, akinek szavazata szintén nem lehet kétséges. Őt egyébként az eszement németek félig angolul csak a "Mecklenburg-Elő-Pomeránia Miss Tattooja" megtisztelő címmel illetik, s egyéb kórságok gyógyítása mellett a "rákellenes tetoválást" is szokta hirdetni a reklámfelületeken.
Zoom
H. J.