2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt14:54 Irán jegyzéket küldött Amerikának: ha megtámadják őket, azonnal válaszolnak
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Férfiellenes diszkriminációval "ünnepli" a neki köszönhető nőnapot a bolsevik banda Franciaországban

Reklám

"A nők és férfiak közötti fizetési egyenlőtlenség" elleni tiltakozásul 25 százalékkal drágábban árusítják csütörtökön a Libération című francia napilapot a férfiaknak, mint a nőknek a zsidókommunista ihletésű nemzetközi nőnap alkalmából.

A baloldali újság kivételesen két különböző címlappal jelent meg, s a vásárlók a nemük szerinti változatot kapják az újságárusoknál. A férfiaknak járóra az van írva, hogy „férfiaknak 2,50 euróért”, míg a női változatra az a felirat került, hogy „nőnek 2 euróért, normál áron”.
Szerkesztőségi írásában a lap kiemelte, hogy “a törvényi szabályozás ellenére a nők fizetése még mindig 25 százalékkal elmarad a férfiakétól Franciaországban. Ennek az igazságtalanságnak az egyértelműsítésére a Libération úgy döntött, hogy egy napra a vásárlási árban is alkalmazza ezt a különbséget. A megemelt árból befolyó összeget az "egyenlőtlenség ellen küzdő szervezeteknek" ajánlotta fel a lap.
A "nők és férfiak közötti egyenlőtlenség" és a "nők elleni erőszak" elleni kampány szerepel a nemzetközi nőnapon valamennyi lap címlapján, a rádiók és a televíziók is vezető helyen foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel.
Edouard Philippe miniszterelnök ígéretet tett, hogy a fizetési egyenlőség "lehető leggyorsabb" elérése a kormány kitűzött célja "szép jogászkodó nyilatkozatok helyett".
A kormány elképzelése szerint az ötvennél több munkavállalót foglalkoztató vállalatoknak 2022-től pénzbüntetést kell fizetniük, amennyiben nem tudják igazolni a férfiak és nők fizetésbeli megkülönböztetését.
A szakszervezetek, valamint a nemek közötti egyenlőségért küzdő egyesületek több nagyvárosban is tüntetést hirdetnek csütörtök délután 15 óra 40 perctől. Párizsban a Köztársaság téren tartanak nagygyűlést "abban az időpontban, amelytől kezdve a nők szimbolikusan ingyen dolgoznak mindennap".
A résztvevők fehér szalagot viselnek, amely a nők elleni erőszak jelképévé vált Franciaországban, amióta a pénteki César-díjkiosztó gálán mind az 1700 vendég viselte. A francia színésznők által indított kezdeményezés célja – az Egyesült Államokban a Harvey Weinstein amerikai filmmogul körül kirobbant zaklatási botrányt követően létrejött Time’s Up mozgalom mintájára – anyagilag támogatni a nemi erőszak áldozatait abban, hogy megfelelő jogsegélyt kapjanak.
Az "egyenlő értékű munkáért egyenlő fizetést" elve 45 éve szerepel a francia jogban, hivatalos adatok szerint azonban ugyanabban a munkakörben egy azonos korú nő és férfi között legalább 9 százalékos a díjazásbeli megkülönböztetés, s általánosságban a nemek közötti fizetési egyenlőtlenség meghaladja a 25 százalékot, miután a részidős állások többségét nők töltik be.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready