2019. június 20., csütörtök, Koppány, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:59 Megbukhat a szlovén kisebbségi kormány20:46 Előzetes szóváltás után kezdték csak meg a verést az illedelmes bűnözők a Nyugati téri aluljáróban20:38 Trump: "Irán nagyon nagy hibát követett el"20:11 Lázárral szerezné vissza Hódmezővásárhelyt a Fidesz19:57 Elmegyógyintézetbe viszik a régóta agresszív drogos testvérgyilkost - az édesanyját súlyzóval akarta leütni19:40 Putyin: nem lesz meghátrálás a szankciók miatt19:24 Újra üzemel a Liszt Ferenc-repülőtér 2-es futópályája19:05 Jövő héten 40 fokos kánikula fenyegeti Európát - Magyarországon egy leheletnyivel kellemesebb lesz az idő18:51 Már a drogdílerekedés sem fizet elég jól: gumiabroncsok és villamosipari eszközök ellopására "kényszerült" egy sorozatbűnöző18:38 Ukrán alkotmánybíróság: rendben van a parlament feloszlatása18:15 A Néppárt még erőlködik, de Weber bizottsági elnöksége komoly veszélybe került17:49 Zsivilügyi helyettes államtitkár: mi megvédjük és pénzeljük a zsidóinkat, míg Nyugat-Európából menekülnek17:24 Kuba és a szövetséges Szaúd-Arábia is felkerült az amerikai külügy emberkereskedelmi feketelistájára17:05 A természetvédő nacionalizmus múltja és jelenlegi fontossága16:50 Pénteken véget ér az öt megyére kiterjedő tűzgyújtási tilalom
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Férfiellenes diszkriminációval "ünnepli" a neki köszönhető nőnapot a bolsevik banda Franciaországban

Reklám

"A nők és férfiak közötti fizetési egyenlőtlenség" elleni tiltakozásul 25 százalékkal drágábban árusítják csütörtökön a Libération című francia napilapot a férfiaknak, mint a nőknek a zsidókommunista ihletésű nemzetközi nőnap alkalmából.

A baloldali újság kivételesen két különböző címlappal jelent meg, s a vásárlók a nemük szerinti változatot kapják az újságárusoknál. A férfiaknak járóra az van írva, hogy „férfiaknak 2,50 euróért”, míg a női változatra az a felirat került, hogy „nőnek 2 euróért, normál áron”.
Szerkesztőségi írásában a lap kiemelte, hogy “a törvényi szabályozás ellenére a nők fizetése még mindig 25 százalékkal elmarad a férfiakétól Franciaországban. Ennek az igazságtalanságnak az egyértelműsítésére a Libération úgy döntött, hogy egy napra a vásárlási árban is alkalmazza ezt a különbséget. A megemelt árból befolyó összeget az "egyenlőtlenség ellen küzdő szervezeteknek" ajánlotta fel a lap.
A "nők és férfiak közötti egyenlőtlenség" és a "nők elleni erőszak" elleni kampány szerepel a nemzetközi nőnapon valamennyi lap címlapján, a rádiók és a televíziók is vezető helyen foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel.
Edouard Philippe miniszterelnök ígéretet tett, hogy a fizetési egyenlőség "lehető leggyorsabb" elérése a kormány kitűzött célja "szép jogászkodó nyilatkozatok helyett".
A kormány elképzelése szerint az ötvennél több munkavállalót foglalkoztató vállalatoknak 2022-től pénzbüntetést kell fizetniük, amennyiben nem tudják igazolni a férfiak és nők fizetésbeli megkülönböztetését.
A szakszervezetek, valamint a nemek közötti egyenlőségért küzdő egyesületek több nagyvárosban is tüntetést hirdetnek csütörtök délután 15 óra 40 perctől. Párizsban a Köztársaság téren tartanak nagygyűlést "abban az időpontban, amelytől kezdve a nők szimbolikusan ingyen dolgoznak mindennap".
A résztvevők fehér szalagot viselnek, amely a nők elleni erőszak jelképévé vált Franciaországban, amióta a pénteki César-díjkiosztó gálán mind az 1700 vendég viselte. A francia színésznők által indított kezdeményezés célja – az Egyesült Államokban a Harvey Weinstein amerikai filmmogul körül kirobbant zaklatási botrányt követően létrejött Time’s Up mozgalom mintájára – anyagilag támogatni a nemi erőszak áldozatait abban, hogy megfelelő jogsegélyt kapjanak.
Az "egyenlő értékű munkáért egyenlő fizetést" elve 45 éve szerepel a francia jogban, hivatalos adatok szerint azonban ugyanabban a munkakörben egy azonos korú nő és férfi között legalább 9 százalékos a díjazásbeli megkülönböztetés, s általánosságban a nemek közötti fizetési egyenlőtlenség meghaladja a 25 százalékot, miután a részidős állások többségét nők töltik be.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready