Az amerikai szankciók életbe léptetése miatt felfüggesztette iráni terjeszkedési terveit a Daimler, a cég „további intézkedésig” átmeneti időre befagyasztotta az „egyébként is meglehetősen korlátozott” tevékenységét sz országban – erősítette meg közleményben a német autóipari konszern a Stuttgarter Zeitung korábbi jelentését.
A Daimler 2016-ban jelentette be, hogy helyi partnerek bevonásával tehergépkocsikat fog értékesíteni Iránban saját Fuso márkaneve alatt. „A Mercedes-Benz márkájú tehergépkocsik gyártását és értékesítését meg sem kezdtük újra Iránban” – szögezi le a közlemény.
Hasonlóképpen, a Daimler nem indította újra a Mercedes-Benz személygépkocsik értékesítését sem Iránban, helyben pedig nem is gyártotta azokat korábban sem. „Az iráni gazdaság teljesítménye és az autópiac forgalma a vártnál gyengébben alakult” – mutat rá a Daimler közleménye, hozzátéve, hogy „szoros figyelemmel követjük a politikai fejleményeket, különös tekintettel az atomprogramról kötött nemzetközi megállapodás további sorsára”.
(MTI)