2019. február 17., vasárnap, Donát, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:23 Folytatódott a hamis bombariadók sorozata Oroszországban19:07 Az édes élet a kínai elvtársak ellensége18:34 Binjámin Netanjáhu következmények nélküli baklövései az Irán-ellenes varsói szeánsz idején17:55 Aszad üzent a kurdoknak: "Az amerikaiak zsebre teszik önöket, és csak eszközök lesznek egy alkuban"17:49 Gyilkosság Zuglóban: halott férfit találtak egy autó első ülésén17:06 Perzsa, kínai és orosz hackerek szabotázsakcióitól kell most félni Németországban16:50 Nőtt Oroszország aranytermelése 16:28 Ukrajnának idén 15 milliárd dollár államadósságot kell rendeznie16:03 Iráni külügyér Európának: aki Washington árjával szemben szeretne úszni, nem kerülheti el, hogy vizes legyen15:46 Vicces, mikor Zuckerbergék sorosoznak, de esélytelen leállítani a Facebook pénzcsináló adatporszívóját15:18 Az orosz Gazprombank zárolta a venezuelai állami olajipari vállalat számláit14:42 Riogatásnak szánta az antifa, de reménykeltő: a britek harmada számára fenyegetés az iszlám14:26 A hazatérés napjára emlékeztek Somoskőújfalun13:54 Radikális jobboldali párt is bekerülne a spanyol parlamentbe az előrehozott választások nyomán13:33 Airbus-alelnök: katasztrófa, amit a Brexit ügyében a politika művel
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Szomorú nap a Zsohár-féléknek a mai: az utolsó migránstaxi is beszüntette kártékony működését

A Földközi-tengeren több tízezer migránst "megmentő" (értsd: őket a csempészektől átvevő, majd ingyen Európába taxiztató) Aquarius "civilszervezeti mentőhajó" (bizony, így ír róla az MTI) felhagyott tevékenységével – jelentette be csütörtökön a hajót üzemeltető Orvosok Határok Nélkül (MSF) "segélyszervezet".
Zoom
Az MSF és társszervezete, az SOS Méditerranée közölte, hogy több európai kormány "rágalomhadjárata" miatt voltak kénytelenek véget vetni a "mentésnek" a hajóval.
Az Aquarius szeptember óta a franciaországi Marseille kikötőjében vesztegel, mert Gibraltár után Panama is megvonta a hajózási engedélyét. A sáskaimportáló szervezetek kérvényezték Svájctól, hogy jegyezze be a hajtót, de a berni kormány megtagadta ezt azzal az indokkal, hogy a földközi-tengeri "mentést" az európai államok összehangolt és hosszú távú műveletének keretében kellene végezni.
Korábban, 2015-től a hajó folyamatosan a Földközi-tengeri "mentési műveletekben" vett részt, és Líbiából a dél-olaszországi partokra hozta a migránscsoportokat. Az olasz hatóságok szerint azonban az NGO-hajó nem kizárólag illegális bevándorlókat, hanem illegális hulladékot is (bár a kettő nagyjából ugyanaz - a szerk.) partra tett Szicília, a dél-olasz Calabria, Puglia és Nápoly tizenegy különböző kikötőjében. A szicíliai Catania ügyészsége november 20-án rendelte el az Aquarius lefoglalását.
Az Aquarius volt az utolsó migránstaxi, amely a líbiai partok közelében járőrözött. Tavaly még öt szervezet üzemeltetett muszlimszállító hajót a Földközi-tengeren.
(MTI korrigálva)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready