A muszlim elkövetők nemcsak azt vették videóra, ahogyan az egyik nőt lefejezik, hanem egy másikat is készítettek.
Zoom
Ebben a másik videóban a négy férfi hűséget esküdött az Iszlám Állam kalifájának, Abu Bakr al-Baghdadinak. Elmondták, hogy a nők megölése büntetés, amiért Szíriában „a keresztesek szövetségének harci repülői pusztítást okoztak”. Ezenkívül gúnyolták a marokkói hírszerzést: „Hol van a tudásotok? Hiszen itt vagyunk…” Idéztek a Koránból, valamint Mohamed prófétától, és végül feltartották mutatóujjukat, ami a tawhid (Allah egyetlen és oszthatatlan isteni volta).
Zoom
Időközben a marokkói hatóságok kilenc másik embert is letartóztattak az üggyel kapcsolatban. A videón lévő negyedik férfi szökésben van.
A tettről készült képek eljutottak a két nő barátaihoz, illetve egyikük anyjához.
Bővebben angolul:
Ők is szerették az idegent
Korábban mindkét áldozat osztott meg multikultis propagandavideókat.
Zoom
A 28 éves norvég Maren Ueland 2015. január 10-én a Facebook-oldalán egy francia propagandavideót osztott meg, melynek lényege, hogy nem szabad előítéletesnek lenni. (Megjegyzés: több feltöltésben német videónak nevezik, de valójában francia videóról van szó.)
Volt abban minden, ami egy propagandavideó szükséges kelléke, azaz…
  • jól öltözött fehér férfi, akiről később kiderül, hogy kábítószer-kereskedő, amikor a polgári ruhás, „Police” karszalagos nyomozók elfogják;
  • gyanús muszlim férfi, aki gyanús csomaggal sétál;
  • helyes kislányával sétáló, előítéletes fehér nő, aki félelemmel tekint a csomaggal sétáló muszlim férfira;
  • helyes kislány, aki felhívja az anyja figyelmét (1:58-nál „Maman, regard!”, azaz „Mama, nézd!”), hogy a muszlim férfi találkozott a családjával, és a csomagjában csak egy összehajtható rollert vitt a lányának;
  • a végén összemosolygó kislány és anya, akik ezután nyugodtan sétálhatnak tovább, hiszen minden rendben van.
Források:
Vannak új dánok is
A 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersen 2017. január 24-én egy dán propagandavideót osztott meg.
Zoom
Ennek a videónak a mondanivalója, hogy mindenféle dán van származás, társadalmi helyzet, nemi orientáció stb. alapján, tehát vannak új dánok is (értsd: muszlim bevándorlók), de ha az ember mélyebbre tekint, akkor, mint a videó fogalmaz: „Talán valójában több bennünk a közös, mint amit gondolunk és hiszünk”. (Måske har vi i virkeligheden mere tilfælles, end vi går og tror”)
Források:
(Hidra - Kuruc.info)