2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nem sportolhat és levegőzhet kedve szerint a többször megszökött drogbáró - már alvási zavarokkal küzd szegény

Reklám

Több mint két éve van rácsok mögött az Egyesült Államokban a mexikói Sinaloa-drogkartell egykori feje, de ügyvédje útján a rossz börtönviszonyokra panaszkodik. Joaquín Guzmán szeretne sportolni, és több időt levegőn tölteni, de korábbi szökései miatt kicsi az esély, hogy ezt engedélyezik számára.
A bíróság februárban tíz vádpontban, egyebek mellett nemzetközi drogkereskedelem, ellenfelek meggyilkolásának kitervelése, pénzmosás és lőfegyver használatának vádjában találta bűnösnek Joaquín Guzmánt, ismertebb nevén a Köpcöst. A drogbárót egy New York-i börtönben tartják fogva szigorú biztonsági felügyelet alatt. Lényegében egy 3x2,5 méteres magáncellában tölti mindennapjait – olvasható a CNN oldalán.
Ügyvédje szerint 27 hónapja nem mehetett szabad levegőre, és most már nagyon vágyik a napfényre, és edzeni is szeretne. Emellett alvási zavarai is vannak az állandó világítás és a légkondicionáló zaja miatt.
Ezért most jogi képviselője útján kérvénnyel fordult az eljáró szövetségi bíróhoz, hogy a New York-i börtön tetőteraszán lenne lehetősége edzésre vagy levegőzésre. Már történt egy sikertelen szökési kísérlet 1981-ben a börtönből, akkor egy városnéző helikopter elrablásával próbálták megszöktetni társai.
A CNN birtokába került dokumentum szerint a kérvényre várhatóan nemleges választ fog kapni Guzmán a hónap végén. A hatóságok attól tartanak, hogy ha teljesítenék a kérését, akkor megnőne a szökés lehetősége.
A Köpcös Mexikóban 2001-ben és 2015-ben is megszökött a rácsok mögül. Másodjára egy másfél kilométeres alagúton keresztül jutott ki az ország legszigorúbban őrzött börtönéből, az Altiplanóból.
A kartellvezért utoljára zárkája zuhanyzójában látták. Eltűnésének pillanatait a cellában térfigyelő kamera rögzítette. A zuhanyzó alatt 1,7 méter magasságú 80 centiméter széles, világítással és szellőzőrendszerrel ellátott alagutat fúrtak a drogbárói emberei.
(Híradó)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready