Megkezdte tevékenységét az elmúlt hét végén a cseh Nemzeti Gárda. Ez félkatonai egyesület (ellentétben sajnos a Magyar Gárdával), amelyet tavaly októberben a nacionalista Nemzeti Párt (NS) hozott létre.

A cseh Nemzeti Gárda novemberben kezdte meg a tagtoborzást, s a nem hivatalos információk szerint eddig több tucatnyian jelentkeztek a szervezetbe. Az érdeklődőknek önéletrajzot kellett beküldeniük, majd beszélgetésen vettek részt a gárda parancsnokságának tagjaival. A kiválasztottak számára most elkezdődött a felvételi időszak, de annak részletei nem ismeretesek.

Ivan Langer cseh belügyminiszter már korábban bejelentette: a minisztérium rendkívül veszélyesnek tartja a dolgot, és nagy figyelemmel fogja követni a gárda tevékenységét.

„A csoportosulás minden lépését éberen figyelni fogjuk. Nagyon komoly dolognak tartom, amely számomra teljességgel elfogadhatatlan. A rendőrség új vezetésének következetesen ügyelnie kell a törvények betartására, s megsértésük esetén határozottan be kell avatkoznia" – közölte novemberben Langer.

A cseh belügyminiszter csak azután nyilatkozott, hogy Ivan Gasparovics szlovák államfő a pozsonyi rádióban bírálta Prágát, hogy az még csak nem is reagált a szervezet megalakulására. „A cseh fél nem fogadhatja el szó nélkül, hogy ilyesvalami születik" – nyilatkozott Gasparovics.

A cseh Nemzeti Gárda megalakulását október 28-án jelentette be Prágában a cseh Nemzeti Párt. A Nemzeti Gárda első egysége hivatalosan 2008. október 28-án, Csehszlovákia megalakulásának 90. évfordulója alkalmával tenné le esküjét, s kezdené meg tevékenységét. A cseh Nemzeti Gárda első parancsnoka, Michal Kubík tagja a Nemzeti Párt szűkebb vezetésének.

„Ez egy szervezett félkatonai csoport, amely nemcsak gyűléseinken fog szolgálatot teljesíteni, hanem katasztrófák esetén is" – állítja Petra Edelmannová, a Nemzeti Párt elnöke.

„A Nemzeti Gárda segítséget fog nyújtani a természeti katasztrófáknál, azok következményeinek eltávolításakor, továbbá őrző és védő feladatot lát el mindenütt, ahol azt az elnyomott és veszélyeztetett csehek, illetve morvák kérni fogják" – olvasható a gárda parancsnokának a honlapon közzétett nyilatkozatában.

A cseh Nemzeti Gárda létrehozásának szükségességét alapvetően három okkal magyarázzák a cseh nemzeti radikálisok: a rendőrség képtelen biztosítani a lakosság biztonságát és nyugalmát; a védelmi miniszter megszüntette a katonai mentőegységeket; a többségi lakosság fél a kisebbségektől és a bevándorlóktól.

A cseh Nemzeti Gárdát katonai elvek alapján szervezték meg, de nincs felfegyverezve. A gárda tagjai feladatukat önkéntes alapon, térítésmentesen végzik – írja a honlap.

(FN)

Arppi S. frissítése: ugye, milyen éles a kontraszt a Magyar Gárdával? A cseh hazafiak  egyértelműen leszögezték, hogy a kisebbségi (értsd: cigány-) bűnözés ellen kívánnak fellépni, fizikailag is. Akárcsak bolgár társaik, akiket a bolgár belügyminiszter is támogat (!). Hja, ez utóbbiaknak könnyű: Bulgáriában szinte egyetlen egy kaftános sem él; a bolgárok nincsenek elhülyítve, szemben a bibsi média által teljesen agymosott magyarokkal.

A bolgár gárda a - még egyszer, nem kaftános - magaspolitikától egyértelmű támogatást, eszközöket, kiképzést kap a cigánybűnözést visszaszorító munkájában. A Magyar Gárda mit kap a héberektől, tessék mondani? Be akarják tiltani, pedig egyetlen egy cigányt nem korlátoztak még bűnözési előjogában. Szemben a bolgárokkal.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a magyarországi cigányfaj- és -bűnözővédők a hír hallatán rögtön a csehországi magyar kisebbséget kezdték el “félteni”, azzal a felkiáltással, hogy “na, most félhetnek a magyarok!” Azt “felejtik el” csupán ezek a balbiberálisok (attól eltekintve, hogy Csehországban csak maroknyi magyar él), hogy a világon senkinek semmi baja a magyarokkal, mert a magyar európai kultúrájú, igyekvő, dolgos, becsületes kisebbség. Se a cseh, kifejezetten cigányellenes céllal létrejött Gárdának, se senkinek. Szlovákiában pár Ján Slota-követő idiótát kivéve, de ez még sem a többség. Az átlagszlovák sem a magyart utálja, hanem a cigányt. Vajon miért?

Hasonló ez ahhoz, amikor a balbiberálisok Hitlert azzal próbálják a magyarok (finnek stb.) szemében kevésbé kívánatossá tenni, hogy Dolfi, úgymond, ki akarta volna irtani a magyarokat, de legalábis elűzi őket, ha megnyeri a háborút. Ezt a mocskos hazugságot történelmi tényekre hivatkozva ITT cáfoltuk.

Kapcsolódó, a csehországi, ill. a bolgár cigánybűnözéssel, ill. orkellenes gárdával kapcsolatos, kifejezetten ajánlott cikkek:

Bolgár gárda a cigányterror ellen: ha megmarad, zöld út a magyarnak is

Tanulmány statisztikával: Miért nem üldözik a szlovák / bolgár Gárdát, és miért a magyart?

Cseh szenátor: repülőre vagy elektromos kerítés mögé a cigányokkal! + életképek

Szlovák rendőrség és hadsereg a cigánybűnözők ellen – a tények

HIVATALOS cseh & szlovák cigánybűnözési adatok 

(Szlovák/cseh) cigányvezér népéről: “Inkább lopjanak, mint gyilkoljanak!” +fotók