Vilmos herceg a minap ellátogatott egy kelet-londoni "LMBTQ központba", ahol olyan fiataloknak segítenek, akik "a szexuális irányultságuk miatt lettek hajléktalanok".
Zoom
Vilmos az ajándékával (fotó: WPA Pool/Getty Images)
A látogatás során egy homokos néger feltette a kérdést: mit szólna Cambridge hercege, ha egy nap az egyik gyereke elé állna, és bevallaná neki, hogy "meleg".
Vilmos herceg elmondta, hogy neki semmi problémája nem lenne ezzel. Persze a kérdés ennél árnyaltabb, Katalin hercegnével már sokat beszéltek róla, mert nem egyértelmű, hogy a családjuk miatt mindez vajon hogyan lenne értelmezve és tálalva nyilvánosan.
Aggaszt a dolog, nem azért, mert esetleg melegek; aggaszt, hogy mindenki más hogyan reagálna, és milyen nyomás lenne a gyerekeken emiatt.
A herceg arról is beszélt, hogy azt kívánja, bárcsak egy olyan világban élnénk, ahol rendben van, ha valaki "meleg". Szülőként minden támogatást megadna nekik, de féltené is őket a sokféle akadálytól, amibe így beleütközhetnek, a "gyűlölködő szavaktól és a diszkriminációtól".
Vilmos herceg arról beszélt, mennyire megrázta egy leszbikus párt ért támadás: Londonban június elején véresre verték őket, mert nem voltak hajlandóak csókolózni.
(Guardian - hvg nyomán)