2019. július 20., szombat, Margaréta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:54 Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben21:32 Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel21:05 A hőség mellett zivatarokra, felhőszakadásra is számíthatunk vasárnap20:53 Munkagépek ütköztek a ferihegyi repülőtéren20:40 15 éves a Harcos márka - nyári újdonságok (x)19:57 Eltemették a boszniai háború prijedori mészárlásának 86 áldozatát19:12 Amikor borzasztóan fáj az igazság18:47 Illegális lakásfoglalónak is felcsapott egy budapesti kábítószerárus18:05 A Trump legalja mai kiadása: megbeszélte az egyik néger "rapsztárral", hogy kiszabadítja verekedő fajtársát17:51 A brit védelmi miniszter szerint ománi vizeken foglalták el az irániak a tartályhajót16:58 Soha nem volt még ekkora létszámhiány a rendőrségnél16:36 Megtévesztő kampányt folytatnak Kárpátalján a holnapi választás előtt16:04 Ókori hajóroncsot találtak Palma de Mallorca strandján15:10 A nap dilemmája: sajnáljuk-e honfitársunkat, akinek úgy vitte el autóját a cigány, hogy ő engedte beülni egy fotóra?15:02 Trump a "színes brigád" kapcsán is összevissza beszél
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Megállapodott a mexikói kormány a tiltakozó rendőrökkel

A mexikói kormány és a rendőrségi állomány egy része között kompromisszumos megállapodás született kedden, ennek értelmében ez utóbbiak – ha beszüntetik több napja tartó tiltakozó megmozdulásaikat – biztosítékot kapnak arra, hogy semmiféle hátrány nem éri őket, ha nem hajlandók az újonnan szerveződő Nemzeti Gárdához csatlakozni.
Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök kormánya ugyanis az illegális migrációból fakadó egyre nehezebb biztonsági helyzetre való tekintettel meg akarja erősíteni a Nemzeti Gárdát. Ez hivatalosan civil testületnek számít, de kőkemény katonai fegyelem uralkodik soraiban, élén a hadsereg egyik tábornoka áll. A jövőben a kormány a hadsereg és a szövetségi rendőrség kötelékéből akarja feltölteni és megerősíteni a gárdát. Sőt, a szövetségi rendőrséget fel is akarja számolni, annak a feladatait is az újjászervezett félkatonai testület látná el a jövőben.
A rendőrök egy része azonban saját egzisztenciáját félti ettől az áthelyezéstől, elsősorban attól tart, hogy elveszíti eddigi munkaügyi juttatásait, szolgálati idejének elismerését, nem tudja, egyáltalán mennyi lesz a továbbiakban a fizetése. Az is bizonytalan számukra, mi lesz azokkal, akik nem hajlandók átlépni vagy akiket eleve nem is akarnak majd átvenni.
Sokan azt is rosszallják, hogy szerintük szükségtelen átképzéseken, orvosi vizsgálatokon, fizikai állóképesség-vizsgálatokon kell átesniük. Ráadásul López Obrador elnök – aki eddig sem tartotta nagyra a szövetségi rendőrséget, mert haszontalan korrupciós mocsárnak tekintette e testületet – lekicsinylően nyilatkozott a rendőrök felkészültségéről, fizikai állapotáról.
Az átalakítást ellenző rendőrök és rokonaik emiatt sztrájkba lépek, utcai felvonulásokat, különféle, útlezárásokkal is járó tüntetéseket szerveztek.
A hírügynökségi jelentések szerint azonban kedden a kormánynak sikerült kompromisszumos megállapodást kötni a tiltakozókkal. E szerint a rendőrségnek a Nemzeti Gárdába való beolvasztása során egyetlen rendőr sem marad állás nélkül. Aki nem lép át ez utóbbiba, az más, biztonsággal foglalkozó hivatalban kap elhelyezést. Aki mindegyik változatot elutasítja, megkapja a végkielégítést, az áthelyezettek pedig nem fogják elveszíteni eddigi szolgálati idejüket. Ennek feltétele azonban a megállapodás szerint a rendőri tiltakozások beszüntetése.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready