2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:28 Itt a román csodafegyver a sertéspestis ellen22:02 Letartóztattak egy sámánt Szibériában, aki ki akarta űzni Putyint a Kremlből21:43 Súlyos antiszemita cselekmény Izraelben: disznóként ábrázolták az ortodox zsidókat21:26 Továbbra is Rijádban röpköd a béke jenki angyala21:00 Megint fehéreket gyilkoltak Dél-Afrikában a niggerek - álmában szurkálták halálra a várandós nőt20:42 Moszkva továbbra sem adja ki a szmolenszki katasztrófa roncsait20:17 Ha a zsidókról van szó, egymást licitálja túl az Orbán- és a Gyurcsány-párt19:53 Cigány kurvához ment, elnyerte méltó jutalmát19:34 Így adja el Marosvásárhelyt az RMDSZ az oláhoknak: megint a győzni képtelen hitgyülis lesz a polgármesterjelöltjük19:12 Ez a szorgalom: nappal szüretelt, éjjel betört18:52 Saját templomából lopott műkincseket egy pap Máltán18:33 Elhunyt Ríz Levente, Budapest XVII. kerületének polgármestere18:00 Már egy 11 éves "fiú" is "vitába tud keveredni" - ráadásul van bicskája, amit szakszerűen használ17:46 Így fognak kinézni a szavazólapok17:10 Laura Codruta Kövesi lesz az európai főügyész, még a románok francia barátai is beálltak mögé
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kizárólag zsidókból áll a palesztin-izraeli megbékélést irányító amerikai munkacsoport

Reklám

Jason Greenblatt, „Trump elnök küldöttje a Közel-Keletre” néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy még az izraeli-palesztin megbékélést tető alá hozni kívánó, s  „az évszázad üzletének” is nevezett tervezet nyilvánosságra hozása előtt lemond megbízatásáról. A palesztin nép sorsáról, jövőjéről dönteni kívánó amerikai munkacsoport szinte valamennyi tagja zsidó, akik nem is titkoltan Izrael elkötelezettjei. Az egyik zsidó „békéltető” tehát befejezi küldetését, s helyére lép egy Ávi Berkowicz nevű másik zsidó – írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.
Zoom
Jason Grennblatt és Avi Berkowitz (fotó: Twitter)
Mint ismert, a Trump elnök által egy film címe után „az évszázad üzletének” elkeresztelt, s a palesztin-izraeli békeszerződés amerikai tervezetének gazdasági részét már ismertették a júniusban, Báhrájn szigetországban megtartott gazdasági csúcson. A politikai részét a következő hetekben, de mindenképpen a megismételt izraeli parlamenti választások eredményének tudatában kívánja Washington közzétenni. A szándékosan kiszivárogtatott részletekből az már most világos, hogy Donald Trump nem kívánja megvalósítani a „két államot a két népnek” régebbi elképzelést (magyarán: Ciszjordániában nem valósulna meg a palesztin állam), s a tervezett egyezmény értelmében a megszállt Ciszjordániában létrehozott zsidótelepüléseket – vagy legalábbis a többségüket – pedig Izrael bekebelezné.
A palesztinok és a mellettük még kiálló arab országok természetesen azonnal elvetették a tervezett Báhrájnban ismertetett pontjait, s az arab lapokban már másnap láthattuk a „Palesztina nem eladó” című karikatúrákat. „Greeblatt lemondása a saját kudarcának a bizonyítéka. Greenblatt nem a békefolyamat törvényei szerint járt el, s ezért az Amerikai Egyesült Államok hitelének is ártott”, jelentette ki a Reutersnek egy palesztin politikus.
Zoom
Jared Kushner és Avi Berkowitz (fotó: vanityfair.com)
A törölközőt bedobó Jason Greenblatt helyére a közel-keleti „megbékélés” valódi irányítója, az ortodox zsidó Jared Kushner, az amerikai elnök veje Avi Berkowicz személyében gyorsan kinevezett egy szintén zsidót. Az izraeli Válláh!Hádásot szerint a most 30 éves Berkowicz még annyit sem ért a Közel-Kelet ügyeihez, a nemzetközi diplomáciához, mint a most leköszönő elődje. A hírek szerint Berkowicz valójában az őt kiszemelő Kushner tanácsadója, de javára legyen mondva, hogy a Harvard Egyetemen jogot végzett. További érdeme – aminek szintén semmi köze a közel-keleti diplomáciához –, hogy 2016-ban derekasan kivette részét Trump választási kampányából.
Az izraeli hírportál idézi a The New York Magazint, amely megírta: „Trumpnak sikerült találni a közel-keleti küldött posztjára egy még kevésbé rátermett embert.” Berkowicz egyébként folyékonyan beszél héberül, ami nem is csoda, hiszen a 2010-es években két esztendeig Izraelben élt és tanult. Az általunk hivatkozott izraeli hírportál megállapítja: „Akár csak Greenblattot és Kushnert, őt is (mármint Berkowitzot) eleitől fogva Izraellel azonosítanak, s ez a tény még inkább megnehezíti a palesztinok bevonását a békefolyamatba, amelyet egyébként az utóbbiak bojkottálnak az amerikai nagykövetvég Jeruzsálembe történt áthelyezése óta.”
Hope Hicks, aki 2017-ben és 2018-ban a Fehér Ház szóvivője volt, két esztendővel ezelőtt így nyilatkozott a már akkor is Trump és Kushner körül sertepetélő, s most az elnök által a Közel-Keletre küldött Avi Berkowicz legfontosabb teendőiről: „A mindennapos logisztikai feladatokat végzi, mint például a kávé fölszolgálása és a találkozók időpontjának egyeztetése”.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready