Az orosz hadsereg egyik Bajkálontúli határterületén levő laktanyájában az egyik sorkatona őrségváltás közben tüzet nyitott a társaira. Hat sorkatonát és két hivatásos tisztet meggyilkolt, kettőt pedig súlyosan megsebesített – írja a TASSZ orosz hírügynökségre hivatkozva az izraeli Jediot Áháronot.
Zoom
Rámil Sámszutdinov – korábban lelki problémákkal küzdött (fotó: AP)
Az orosz Védelmi Minisztérium közlése szerint Oroszország távol-keleti, Bajkálontúli határterületén, Csita város közelében levő orosz katonai laktanyában egy Rámil Sámszutdinov nevű közlegény tüzet nyitott nyolc társára, s közülük hat sorkatonát és két hivatásos tisztet agyonlőtt, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített. (A neve és a közzétett fényképe alapján muszlim katonáról van szó – H. J.) Az Orosz Védelmi Minisztérium közlése szerint a gyilkos katona a társai fejére célozva lőtt. A Moszkvából érkező hírek szerint a közlegénynek korábban lelki problémái voltak…
A gyilkos katonát letartóztatták, kihallgatása folyamatban van, s az Orosz Védelmi Minisztérium további információként azt is közölte, hogy a korábban lelki problémákkal küzdő katona ma délután őrségváltás közben nyitott tüzet a sorkatonákra és a felvezető tisztekre. A minisztérium Andrej Kartpulov miniszterhelyettes vezetésével vizsgálóbizottságot állított föl a súlyos cselekmény körülményeinek és indítékainak kiderítésére.
H. J. – Kuruc.info
Korábban írtuk: Agyonlőtte nyolc társát egy orosz sorkatona
Agyonlőtte nyolc társát egy sorkatona az orosz Távol-Keleten - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. Két ember megsebesült.
A tárca szerint a pénteken történt incidens a Bajkálontúli terület egy karbantartó bázisán történt. A katona szolgálati fegyveréből nyitott tüzet bajtársaira. A támadót őrizetbe vették.
A tragédia helyszínére a minisztérium vizsgálóbizottságot küldött, élén Andrej Kartapolov vezérezredessel, a tárca helyettes vezetőjével. A hivatalos tájékoztatás szerint az ámokfutó katona idegösszeroppanást kapott, a szolgálattal nem összefüggő okok miatt.
(MTI)