Amint korábban megírtuk: öngyűlölő „német” politikai pártok, zsidók – alátámasztva több mint 80 ezer aláíróval – már évek óta követelik a mindenkori német szövetségi államelnöktől, hogy nyilvánítsa hivatalos ünnepnappá május 8-át, amely napon 75 évvel ezelőtt Berlin-Karlsbergben a németek kénytelenek voltak aláírni a Wehrmacht feltétel nélküli kapitulációját. Berlin ma hivatalos ünneppé nyilvánította a gyalázat évfordulóját – adja hírül a berlin.de hírportál.
Zoom
Wilhelm Keitel vezértábornagy a Vörös Hadsereg főhadiszállásán, Berlin-Karlshorstban 1945. május 8-án aláírja a kapitulációt (fotó: archív)
Zsidó szervezetek, baloldali politikai pártok és magánszemélyek követelésének eleget téve Berlin tartományi rangú városállamának vörös-vörös-zöld összetételű kormánya néhány órával ezelőtt úgy döntött, hogy május 8-át, a Wehrmacht feltétel nélküli kapitulációjáról szóló okmány 75 évvel ezelőtt történt aláírásának évfordulóját hivatalos ünnepnappá nyilvánítják.
A kormány (Landesregierung) szóvivője hangsúlyozta: az ünnepnappá nyilvánítás csak a mai napra szól, míg az elkövetkezendő esztendőkben május 8. nem ünnepnap, hanem rendes munka- és tanítási nap lesz. Egyébként egy másik szövetségi tartomány, Saar-vidék már három nappal ezelőtt hivatalos ünneppé nyilvánította május 8-át.
Zoom
Aki nem ünnepel, az veszített (a vesztesek közé tartozik) - hirdeti az alsó-szászországi Lüneburg agymosottjainak ünnepi megemlékezésre hívó plakátja
Amint arról tegnapelőtt Alexander Gauland, az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt bundestagbeli frakcióvezetője is beszélt, a Vörös Hadsereg katonai győzelme után Berlinben megkezdődött a lányok és asszonyok tömeges megbecstelenítése, a fosztogatás, rablás, gyilkolászás, s ezért Németország számára nem lehet ünnepnap május 8.
Az ünnepnappá nyilvánítást Berlin tartományi rangú városállamának kormánya azzal indokolta, hogy ma van a Wehrmacht kapitulációjának, s egyben a nemzetiszocialista uralom alóli felszabadulásnak, valamint a második világháború befejeződésének 75. évfordulója.
H. J. – Kuruc.info