Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért14:18 GKI: az ország 19 megyéjéből 14-ben országos átlag alatti volt a nettó kereset 2019-ben13:53 Állítólag 100 százalékos a második orosz oltóanyag immunológiai hatékonysága13:24 Idővel az egész országot egy nagy buzifesztivállá változtatnák a fővárosi aberráltak12:55 Kuncogó zsidók Sas József temetésén12:40 Huszonöt éves csúcson az államadósság12:22 Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Irán kifizeti a kártérítést az ukrán repülő lelövése miatt

Reklám

Az iráni hatóságok szerdán megerősítették, hogy a nemzetközi szabályok szerint készek kifizetni a kártérítést az ukrán utasszállító repülőgép januárban tévedésből történt lelövése miatt. A katasztrófában 176 ember vesztette életét.
Laja Dzsonejdi jogi ügyekért felelős iráni alelnök, akit az IRNA iráni hírügynökség idézett, kijelentette, hogy az ügyet jelenleg bíróságok vizsgálják.
"Felelősséggel tartozunk az áldozatok családjai iránt, ami a polgári jogi felelősséget és a pénzügyi kártérítést illeti. A feltételeket tekintve a nemzetközi precedenseket és eljárásjogot vizsgáljuk. Az állampolgárságtól függetlenül elismerjük az áldozatok egyenlőségének elvét. Ezek kizárólagosan jogi kérdések, amelyeket nem szabad átpolitizálni" - hangsúlyozta Dzsonejdi.
Mohszen Baharvand iráni külügyminiszter-helyettes október 28-án jelentette be, hogy Teherán kész felgyorsítani Kijevvel az egyeztetéseket az utasszállító ügyében.
A legutóbbi, október végén tartott tárgyalási fordulóban a baleset műszaki és jogi részleteivel foglalkozó szakértőknek nem sikerült megállapodniuk a kártérítésről. A felek mindazonáltal közölték, hogy az egyeztetések így is konstruktívak voltak. A Farsz iráni hírügynökség akkori beszámolója szerint a következő tárgyalásokat november végén vagy december elején tartják az ukrán fővárosban, Kijevben.
Az ukrán nemzetközi légitársaság Teheránból Kijevbe tartó Boeing 737-ese január 8-án, nem sokkal a felszállás után zuhant le az iráni főváros közelében. Az iráni hatóságok először balesetről beszéltek, majd elismerték, hogy az iráni Forradalmi Gárda légvédelme lőtte le a gépet tévedésből. A repülőn 176 ember volt, és senki sem élte túl a tragédiát. Az iráni polgári repülési igazgatóság júliusi jelentése szerint a katonai radar hibás kezelése, valamint több emberi mulasztás vezethetett az ukrán gép lelövéséhez.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready