Bezár!
2021. április 23., péntek, Béla, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:06 Orosz külügy: Csehország lerombolja a kapcsolatokat07:46 Brit kutatók: az első oltási adag is jelentősen csökkenti a fertőződés esélyét07:33 Ismét riasztást adtak ki zsaroló levelek miatt07:15 Védetté nyilvánították a farkast Felvidéken06:54 India is felkerült a brit kormány beutazási tilalmi listájára a legújabb mutáns miatt06:36 Amerikai tábornok: össze fog omlani az afgán hadsereg, még a repülőgépeiket sem tudják karbantartani21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Amerikai légitámaszpontra mért rakétacsapást egy iraki milícia, többen megsebesültek

Mintegy tucat Árás-4 típusú, 122 milliméteres rakéta csapódott be az amerikai hadsereg által is használt Ánbár tartománybeli ’Ájn el-Ászád Légitámaszpontra Irakban. A rakétatámadást valószínűleg az egyik Irán-barát iraki sí’ita szervezet hajtotta végre válaszként az amerikai légierő által a Hizbulláh Osztagai nevű, ugyancsak Irán támogatását élvező iraki sí’ita szervezet elleni múlt heti bombatámadásra. A ma reggeli rakétatámadásnak több amerikai sebesültje is van - írja a southfront.org hírportál.
Zoom
Ma reggel rakétasorozatot indítottak az Irakban ideiglenesen állomásozó, demokráciaexportőr amerikai hadsereg légiereje által is használt ’Ájn el-Ászád Légitámaszpontra. A jelentések szerint mintegy tucatnyi Árás-4 iráni gyártmányú, 122 milliméteres rakéta csapódott be a légitámaszpontra, aminek következtében többen megsebesültek. A rakétákat a légitámaszponttól mintegy nyolc kilométeres távolságból indították.
Zoom
Az Ájn el-Ászád Légitámaszpont Irakban (fotó: AP)
Az Aszáib Áhl el-Hákk nevű Irán-barát szervezetre hivatkozva a Száberin News azt azonban közölte, hogy rakétatámadás után a légitámaszpontról sebesült amerikaiakat szállítottak kórházba. A támadás következtében tűz is keletkezett az ’Ájn el-Ászád (magyarul: a farkas forrása - عين الأسد) Légitámaszponton. Megjegyezzük, hogy a Kászem Szolejmáni tábornok, az Iráni Forradalmi Gárda Kodsz Erők nevű különleges egységének parancsnoka ellen 2020 januárjában, a bagdadi repülőtéren végrehajtott amerikai terrortámadás után Irán is támadást intézett az ’Ájn el-Ászád Légitámaszpont ellen.
Az Irán támogatását élvező iraki sí’ita milícia ma reggeli rakétatámadása valószínűleg válasz volt arra a múlt heti amerikai támadásra, amelynek során az amerikai légierő harci gépei hét darab, egyenként 225 kilogrammos bombát dobtak a Hizbulláh Osztagai (Kátáib Hizbulláh - كتائب حزب الله) nevű, ugyancsak Irán-barát iraki sí’ita fegyveres szervezetre az iraki-szíriai határ menti Bukmál körzetben. Mint ismert, a Hizbulláh Osztagai milícia az amerikai katonák Irakból történő mielőbbi távozásáért harcol. A milícia korábbi parancsnoka a tavaly januárban a bagdadi repülőtéren amerikai merénylet áldozatává vált Ábu Máhdi el-Muhándisz volt.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready