Mihajlo Podoljak ukrajnai elnöki tanácsadó azzal vádolja Elon Musk amerikai milliárdost, a Twitter új tulajdonosát, hogy segíti az orosz propagandát: bejegyzésében azt állítja, hogy a milliárdos szándékosan korlátozza a hivatalos ukrán Twitter-fiókok elérését a platformon.
Zoom
Elon Musk abba tudná hagyni a hivatalos ukrán fiókok rossz színben való feltüntetését, és az elérésük szándékos korlátozását? Annyira nyilvánvaló… Ne segítse a tehetségtelen orosz propagandát. Ez nem segít rajtuk, és a Twitter is csak haldoklik. Lehet, hogy kellene valaki, aki elmagyarázza a verseny szabályait a tulajdonosnak?
Elon Musk korábban már az elnökkel is konfliktusba keveredett a Twitteren. A milliárdos pontokba szedte, hogyan Ukrajnában akkor lehetne ismét béke, ha Oroszország visszakapná a Krím félszigetet, és egy szavazást is indított a kérdésben.
Muskot az orosz fél is éles kritikával illette: az orosz állami tévében háborús bűnösnek nevezték, amiért cége, a SpaceX a háború kezdete óta több mint 20 ezer Starlink műholdat adományozott az ukrán hadseregnek.
(Index nyomán)
Korábban írtuk: