Ahogy az a háborúban nem meglepő, nem minden az, aminek látszik. Itt látható a korábban közölt videó hosszabb, a Twitteren már bő egy éve elérhető verzió:
 
 
Korábban írtuk: Napi Wagner: ezúttal nem a saját kivonásukkal fenyegetőznek, hanem állítólag az ukránokat kergetik ki Bahmutból
A Wagner-csoport egységei nagyszabású támadást indítottak, az ukrán fegyveres erők utolsó bástyáját ostromolják Bahmutnál – állítja Ruszkaja Veszna haditudósító. Megjegyzi, hogy az ukrán fegyveres erők visszavonulót fújtak, a település nyugati peremére menekülnek – derül ki az MK beszámolójából, írja az Index.
A Spriter Twitter-csatorna egy videót is megosztott, amelyen a fejvesztve menekülő ukrán egységek láthatóak, akik a robbanások között cikázva igyekeznek épségben kijutni a lerohant területről.
 
 
Jevgenyij Prigozsin, a zsoldoscsoport vezetője pénteken jelentette be, hogy csapatai öt napon belül elhagyják Bahmutot, miután egy halom hulla előtt dühös szónoklatot intézett az orosz döntéshozók ellen.
Állítólag ez csak a pont volt az i-re, ugyanis a Wagner-vezér és az orosz katonai vezetés között heves ellentét van – legalábbis a korábban kiszivárgott amerikai hírszerzési dokumentumok erre utalnak. Prigozsin Vlagyimir Putyinhoz fordult segítségért, kirohanásai viszont arra utalnak, kérései süket fülekre találtak.
A Wagner bahmuti kivonulására reagálva Hanna Maljar ukrán védelmiminiszter-helyettes pénteken úgy fogalmazott, hogy „Oroszország május 9-ig, a második világháborút a nyugati fronton lezáró győzelem napjáig át akarja venni az ellenőrzést a Donyeck régióbeli Bahmut fölött”. Elmondása szerint ennek érdekében más területekről vezényelnek újabb Wagner-zsoldosokat Bahmutba.