Lavrov rokonai biztonsági erők kíséretében hagyják el Grúziát – írta meg az Ukrajinszka Pravda. A lap szerint Jekatyerina Vinokurova (Lavrova), az orosz külügyminiszter lánya és férje, akik ellen nyugati szankciók vannak érvényben, tüntetéshullám közepette hagyták el Grúziát – ahol egy rokonuk esküvőjén vendégeskedtek volna.
Zoom
Kép: Solenka.info / east2west news
Állítólag Vinokurovát és férjét a grúz állambiztonsági szolgálat és a belügyminisztérium kísérte. (Egyébként Jekatyerina Szergejevna Vinokurova mellett létezik egy Jekatyerina Vagyimirovna Vinokurova nevű Kremlin-közeli újságíró is, az Index például az utóbbiról mellékelt képet a hírhez, legalábbis eredetileg, de ők ketten nem keverendőek – a szerk.)
A hírek szerint éjfélkor lépték át a határt, és most Szaúd-Arábiában vannak. Közben Vinokurov testvérének menyasszonya és más vendégek, akiknek részt kellett volna venniük az esküvőn, a Kvareli Lake Resort szállodában maradtak.
Zoom
Kép: Formula News / Twitter
Az épület alatt összecsapások törtek ki az oroszok Grúzia elhagyását követelő tüntetők és a rendőrség között. A grúz belügyminisztérium hivatalosan megerősítette 16 ember, köztük ellenzéki politikusok őrizetbe vételét.
(Mandiner)