Az észak-koreai-kínai együttműködés mélyítését szorgalmazta Kim Dzsong Un észak-koreai vezető Hszi Csin-ping kínai elnöknek írt levelében - tudatta vasárnap a KCNA észak-koreai hírügynökség.
Kim Dzsong Un a héten küldött üdvözletben reményét fejezte ki, hogy a Phenjan és Peking közötti kapcsolatok "az új idők szellemében", a két ország népének akaratával összhangban erősödnek majd.
A levél válasz volt Hszi az Észak-Korea megalapításának 75. évfordulójának alkalmából elmondott gratulációjára, melyben a kínai államfő "a stratégiai kommunikáció és a munkaszintű együttműködés megerősítése" mellett állt ki.
Észak-Korea szeptember 9-én ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját, az ünnepségekre az ázsiai országba látogatott többek között Liu Kuo-csung kínai első miniszterelnök-helyettes is.
Vlagyimir Putyin orosz elnök szintén levelet küldött Kimnek, amelyben közölte, hogy a két ország bővíteni fogja a kétoldalú kapcsolatokat a Koreai-félsziget és a térség biztonságának és stabilitásának biztosítása érdekében.
(MTI)