Svájcban a német határhoz közel rejtélyes bűneset történt: a rendőrség Schaffhausen központjában szombaton három sebesültet talált, akik közül az egyik később meghalt, de a bűncselekmény körülményei még tisztázatlanok.
A rendőrség nem pontosította a használt fegyvert, a sérülések jellegét, sem az érintettek állampolgárságát vagy életkorát.
"Jelenleg nem tudunk további tájékoztatást adni, mivel az események pontos lefolyását még vizsgálják" - közölte Schaffhausen kanton rendőrsége az AFP hírügynökséggel.
Nem sokkal 5 óra után értesítették a rendőrséget, hogy "két sérült ember" fekszik a földön - derült ki a hatósági közleményből.
A helyszínre érve a mentőszolgálat munkatársai egy súlyos és egy könnyebb sérültet találtak. "A rendőrség és a schaffhauseni kórházak mentőszolgálatainak azonnal megkezdett újraélesztési intézkedései ellenére a súlyosan sérült férfi a helyszínen meghalt" - írta a rendőrség.
Nem sokkal később a rendőrség a schaffhauseni pályaudvartól nem messze egy harmadik sérültet is felfedezett, aki az első vizsgálatok szerint érintett lehetett az incidensben.
Az események sorrendje és háttere még tisztázásra vár.
(MTI)