A szöuli bíróság csütörtökön elrendelte, hogy egy Youtube-hírcsatorna 10 millió von (2,6 millió forint) kártérítést fizessen Kim Konhi dél-koreai first ladynek, amiért nyilvánosságra hozta a telefonbeszélgetéseiről készült felvételeket.
A tavalyi elnökválasztás előtt a Voice of Seoul YouTube-csatorna és az MBC dél-koreai műsorszolgáltató levetítette Kim és egy riporter közt folytatott telefonbeszélgetések felvételeit, miután egy helyi bíróság elutasította Kim kérvényét az adás leállítására.
A Jun Szok Jol dél-koreai elnök feleségének beszélgetéseiről készült, összesen mintegy hétórás felvételek az előző kormányt illető kritikát és néhány politikailag érzékeny kérdésre vonatkozó megjegyzést is tartalmaztak.
Kim a magánéletének és becsületének megsértésére hivatkozva pert indított a riporter és a csatorna vezetője ellen, és 100 millió von (26 millió forint) kártérítést követelt, ám a szöuli központi kerületi bíróság fellebbviteli tanácsa végül csak 10 millió von kártérítés kifizetésére kötelezte az alpereseket.
(MTI)