A Világgazdasági Fórum (WEF) alapítója és ügyvezető elnöke, Klaus Schwab bejelentette, hogy több mint 50 év után, amelyet a szervezet élén töltött, lemond a pozíciójáról – közölte a Semafor gazdasági hírportál.
Zoom
A cikk idézte Schwab munkatársainak írt levelét, amelyben kifejtette, hogy a svájci Davos alpesi üdülővárosban, 2025-ben megrendezésre kerülő éves találkozó következő ülésén már nem a WEF első számú vezetőjeként akar megjelenni.
A Semafor közölte a fórum szóvivőjének nyilatkozatát is, aki szerint a szervezet „a köz- és magánszféra együttműködésének vezető globális intézményévé alakul át".
A 86 éves Schwab a hírek szerint nem nevezte meg utódját, de azt mondta, hogy az elmúlt évben a csoport igazgatótanácsa „Borge Brende elnök vezetésével teljes körűen átvette a vezetői felelősséget”. Az 58 éves Brende, Norvégia korábbi külügyminisztere 2017 óta a WEF elnöke.
Különböző fórumokon az terjedt el, hogy a hetek óta a nyilvánosságot kerülő Klaus Schwab valójában már meghalt, ezt az információt pedig titkolják. Erre vonatkozóan semmilyen megerősítő információt nem találtunk. Viszont hónapok óta arról is lehet hallani, hogy Klaus Schwabot megbuktatták a WEF mögött álló erők, mivel elégedetlenek voltak a munkájával - írja a híroldalán Szakács Árpád, az új világrend atyjának nevezve a leköszönő elnököt.