Kedden késő este Mannheimban megkéselték a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egyik önkormányzatiképviselő-jelöltjét a német dpa hírügynökség szerdai értesülése szerint.
Az áldozat megsebesült, az elkövetőt letartóztatták.
Az incidens éjszaka háromnegyed tizenegykor történt. A mannheimi rendőrség hivatalosan reggel csak annyit erősített meg, hogy rendőri akció történt. Részletes tájékoztatást az esetről szerda délelőttre ígértek.
Az AfD helyi szervezetének tájékoztatása szerint az incidens a piactér közelében történt. Az AfD jelöltje állítólag egy plakátrongálót ért tetten.
Amikor megpróbálta ebben megakadályozni, akkor az illető megtámadta, s késsel megsebesítette. A megtámadott jelölt egyelőre kórházban van könnyebb, vágott sebesülésekkel.
Az AfD tájékoztatásában baloldali szélsőségesként írta le a támadót, ezt azonban hivatalosan még nem sikerült megerősíteni.
"Meg vagyunk döbbenve és le vagyunk sújtva" - mondta Markus Frohnmaier, az AfD tartományi elnöke.
Frissítés: hát persze hogy mentális betegség, és még azt is el kellene hinni, hogy nem tudta, kit késelt meg
A nyomozók tájékoztatása szerint a 25 éves gyanúsítottat pszichiátriai intézetbe szállították, mivel - ahogyan azt a a helyi rendőrség és az ügyészség irodája is közölte - "tisztán látható volt, hogy az elkövető mentális betegség tüneteit mutatta a letartóztatása idején".
"A nyomozás jelenlegi fázisában egyelőre nincsenek konkrét bizonyítékok arra, hogy a gyanúsított tudatában lett volna annak, hogy az AfD politikusát sebesítette meg, amikor elkövette a támadást" - állítja a helyi rendőrség.
(MTI nyomán)