Gérald Darmanin francia belügyminiszter bejelentette, hogy kezdeményezi a francia szélsőjobboldali diákszervezet, a Groupe Union Défense (GUD) betiltását.
1968-as megalakulása óta a GUD nem csak a legharciasabb és legkeményebb, de ugyanakkor a legintellektuálisabb és legstílusosabb jobboldali egyetemi diákszervezet is, amely egyfajta elitképzőként működve számos vezető személyiséget szolgáltatott a francia politikai, gazdasági és kulturális élet számára nemzedékeken át. Erről, s a GUD legutóbbi nagyobb akciójáról a kuruc.info is beszámolt nemrég.
Zoom
A GUD egyik plakátja: "Cionisták, szélsőbalosok - ki velük az egyetemünkről!"
Darmanin - elmondása alapján - már 9 hónapja dolgozik azon, hogy felszámolja a patinás nacionalista szervezetet. Úgy fogalmazott, hogy: „Ez a csoport nagyon baráti kapcsolatban áll a Nemzeti Tömörülésből származó emberekkel (…) Olyanokról van szó, akik szerint létezik fehér felsőbbrendűség, és akik rendkívül súlyos antiszemita kijelentéseket tesznek.” Darmanin azt is kiemelte, hogy nem várja meg az előrehozott választásokat.
Zoom
Marine Le Pen és Jordan Bardella (fotó: Thomas Padilla/AP)
S mit is reagált erre Jordan Bardella, a kóserkonzervatív Nemzeti Tömörülés elnöke, s miniszterelnök-jelöltje? Ha még csak elhatárolódott volna... Bardella kijelentette, hogy amint miniszterelnök lesz, fel fog oszlatni minden szélsőbaloldali és szélsőjobboldali szervezetet, köztük a GUD-ot is.
Ha holnap én leszek az ország élén, semmilyen toleranciát nem fogok tanúsítani azokkal szemben, akik erőszakot követnek el hazánkban. Nem tűröm az erőszakot a társadalmunkban, és a kormánnyal ellentétben mi soha nem voltunk elnézőek a társadalmi mozgósításokat megzavaró, a rendőrséget támadó, feloszlató és a polgári békét fenyegető milíciákkal szemben.
A GUD-ra azután terelődött a figyelem, miután néhány napja, állítólag homofób indíttatásból, bántalmaztak egy transzszexuális véglényt. A GUD négy tagját tartóztatták le az eset miatt.
A GUD Paris az X-en keresztül üzent egy idézettel Bardellának és pártjának. Az idézet az In Memoriam nevű párizsi nacionalista zenekar A jamais idéaliste (Örök idealista) számából származik.
És inkább küzdök ezért az Ügyért, mint egy pártért, mert jobban szeretem az Eszmét, mint azt, aki lerontja.
Zoom
A GUD Paris üzenete
Franciaországban a hatóságok rendszeresen zaklatják a fehér nacionalistákat (lásd a kapcsolódó anyagokat), miközben a fajidegen csürhe tombolását tétlenül nézi. A sékeljobboldali politikusok és pártok is rögtön kimutatják foguk fehérjét, ha a valódi nacionalisták meghurcolásáról van szó, legyen az Bardella, Orbán vagy Meloni.
Kitartást a francia hazafiaknak!
Travail, famille, patrie!
Vive la France!
KG – Kuruc.info
Kapcsolódó: