A Magyar Nemzet úgy tudja, Szabó László is versenybe száll a szervezet vezető pozíciójáért. A parasportolók szerint a jelenlegi elnökség „átmenti” magát, ők teljes tisztújítást akarnak.
Hétfőn délután tartják a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közgyűlését, melyen új elnököt és – alapszabály módosítás után – két új elnökségi tagot választanának meg. A Magyar Nemzet hétfői számában azonban arról ír, nem mindenki, egészen pontosan a parasportolók azt szeretnék, ha ez egy későbbi időpontban lenne, mivel ők teljes tisztújítást akarnak, és új elnökjelölttel is készülnek.
Mint ismert, a szervezet első embere, Gömöri Zsolt lemondott a végtörlesztési botránya következtében, így az MPB-t jelenleg Deutsch Tamás alelnök irányítja. A Magyar Nemzet szerint könnyen elképzelhető az is, hogy a hétfői közgyűlésen az a Szabó László - a MOB Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (Fodisz) elnöke - lehet a befutó a vezetői posztra, aki Deutsch egykori helyettes államtitkára volt.
Amennyiben hétfőn végbemegy a tisztújítás, úgy legközelebb csak a riói paralimpia után választhatna magának új elnököt a Magyar Paralimpiai Bizottság.
Frissítés: Hatalmas meglepetést hozott a választás...
Szabó László kommunikációs szakembert, Deutsch Tamás egykori helyettes államtitkárát választották meg elnöknek a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) hétfői rendkívüli tisztújító közgyűlésén.
A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (Fodisz) elnöki tisztét ellátó 45 esztendős Szabó László 33, ellenfele, a Magyar Rögbi Szövetség által jelölt Koller Sándor három voksot kapott, öt szavazat érvénytelen volt.
(Sport24 - MN - MTI nyomán)