Szerdán 3-3-as döntetlent játszott egymással a magyar és a portugál csapat az Eb-n. A Magyarország - Portugália mérkőzés kapcsán 435,75 millió forint került kifizetésre – tájékoztatta a hirado.hu-t a Szerencsejáték Zrt. A legügyesebb fogadó egy kelet-magyarországi Tippmix-játékos volt, aki 500 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 371 250 Ft-ot nyert.
A szerdai napon a legtöbb fogadás a Magyarország – Portugália mérkőzésre érkezett (összesen 938 099 fogadással), ezt követte az Izland – Ausztria mérkőzés 761 494 fogadással, majd az Olaszország – Írország mérkőzés 750 656 fogadással, végül pedig a Svédország- Belgium mérkőzés, összesen 735 833 fogadással – közölte a Szerencsejáték Zrt.
A Magyarország -Portugália mérkőzés kapcsán a kiegészítő fogadások adatait is figyelembe véve 435,75 millió forint került kifizetésre.
62 százalék helyesen döntött
A tájékoztatás szerint a fogadások 33 százaléka a magyarok sikerére, 36 százaléka a döntetlenre, 31 százaléka pedig Portugália győzelmére érkezett.
Jól éreztek rá a játékosok arra, hogy döntetlen lesz a félidő: 19 337 fogadás érkezett erre a kimenetelre, ami azt jelenti, hogy az erre tippelők 62 százaléka helyesen döntött.
Az eseményre fogadók 99 százaléka bízott benne, hogy a magyar csapat kapitánya a kapuba talál Portugália ellen. Dzsudzsák meg is hálálta a bizalmat, két gólt is szerzett a mérkőzésen, ami 6,50-szeres oddsot ért.
Bár az Eb eddigi mérkőzései nem hoztak gólzáport, tegnap nem lehetett panasz a csapatok támadójátékára: 6 gól is született a találkozón. Az eseményre fogadók 58 százaléka érzett rá helyesen, hogy 3,5 gólnál több találat lesz.
20 276 fogadó gondolta úgy, hogy mindkét csapat védelme kapitulálni fog a mérkőzés folyamán, ami az erre a fogadási lehetőségre tippet leadók 98 százaléka.
207 fogadás érkezett arra, hogy Gera Zoltán szerez gólt a mérkőzésen, Dzsudzsák Balázsban pedig 3 403 fogadó bízott.
A 3:3-as végeredményt 402 fogadó találta el, ez nekik 110-szeres nyereményszorzót jelentett.
A legügyesebb fogadó egy kelet-magyarországi Tippmix-játékos volt, aki 500 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 371 250 Ft-ot nyert az alábbi szelvénnyel:
Zoom
Egy Tippmixpro játékos pedig 500 Ft-os téttel, 2-es kötés típusú fogadással 251 125 Ft-ot nyert.
Zoom
A Magyarország Eb-szerepléséhez kapcsolódó hosszútávú-fogadásokkal kapcsolatban a Szerencsejáték Zrt. közölte: az F csoport győztesének a legtöbb fogadó előzetesen Portugáliát tartotta, ám a magyarokra érkezett a második legtöbb tipp, míg Ausztriára és Izlandra a legkevesebb. Az F csoportból való továbbjutást a Tippmix fogadók nagyobbik része, 69 százaléka nem tartotta elképzelhetőnek, de végül is nem nekik lett igazuk.
A legtöbb fogadás arra érkezett, hogy Magyarország a harmadik helyen végez, ezt követte a második hely, majd az első, míg a legkevesebb tipp arra érkezett, hogy csoportutolsók leszünk.
Az összes fogadásszám csupán ötöde vonatkozott arra, hogy Magyarország több mint 2,5 pontot gyűjt három csoportmeccse alatt. Az 5 ponttal ezt bőven túlszárnyalták a magyar játékosok.
A lehetséges 9 pontból végül 5-öt gyűjtöttek össze Dzsudzsákék, ám ez a leadott tippek 17 százalékával csak a harmadik legnépszerűbb fogadási lehetőség volt a Magyarország hány pontot szerez (pontosan) hosszútávú-fogadás esetében. A legnépszerűbbnek a 7 pont 28 százalékkal, és a 0 pont bizonyult 22 százalékkal.
(Híradó)