Magyarországon sajnos egyre kevésbé lehetünk biztosak abban, hogy a gazdaság megállja a helyét egy pénzügyi válságban. A napjainkban végbemenő kedvezőtlen gazdasági, politikai változások, illetve egy nagymértékű hirtelen valuta-leértékelődés ellehetetlenítheti a kizárólag az adott országban tevékenykedő cégek, de akár magánszemélyek gazdasági helyzetét is. Akár cégtulajdonosként, akár magánszemélyként pénzét nagyobb biztonságban tudhatja egy gazdaságilag stabil ország bankjában, egy stabilabb devizában.

Nevada több szempontból is jó választás. Az erősödő dolláron túl lehetősége nyílik adója befizetésének elhalasztására, és egy év után is csak minimális adót kell fizetnie. Több cég is élt/él a fiskális adóév kínálta lehetőséggel, amely szerint az adóév nem a naptári év, hanem a cégalapítástól számított 1 év. Így az adófizetési határidő az adóév végétől számított 90 nap, mely további 5 hónappal meghosszabbítható.
Ez lehetőséget ad a bevételek és költségek átcsoportosítására az amerikai cég és egy másik amerikai, vagy európai cég között. Vagyis abból a cégből, melyben az adózandó profit keletkezik, befektetés vagy kölcsön jogcímén átutalják az újonnan alapított nevadai cég amerikai bankszámlájára a megfelelő összeget az adóbevallás előtt. Ezzel több mint másfél év haladékot nyerhet a cég az adóbefizetés alól, és ez idő alatt eldőlhet, hogy a kívánt befektetés sikeresen megvalósul-e. Így a nevadai cégben a befektetés költségei leírásra kerülhetnek, tehát nem kell adót fizetni. Amennyiben nem valósult volna meg a befektetés, a befektetésre átutalt összeget a nevadai cég mint kölcsönt visszautalhatja a kölcsönt adó cégnek, így újabb hónapokat nyer a cég arra, hogy újabb befektetési lehetőséget találjon.
Nemzetközileg egyre jobban támadják az off-shore cégekkel történő gazdasági ügyleteket (pl. már bankszámlát sem nyithatnak, szerződést nem kötnek velük, számláikat nem fogadják be, vagy csak büntetőadóval). A nevadai cég semmi szín alatt sem off-shore cég. Helyi aktivitással és adószámmal rendelkezik, törvényes amerikai részvénytársaság. Nem hogy hátrányosan, hanem az esetek döntő többségében kimondottan előnyösen kezelt cégforma.
A tervezés során az egyik legfontosabb szempont, hogy a hatályos adótörvényeknek teljes mértékben megfeleljen a cégünk. Az adóhatóság a lehető legszigorúbban értelmezi a törvényeket, így ez nehéz feladat lehet nemzetközi szinten. A segítségünkkel alapítható nevadai részvénytársaság minden kritériumnak megfelel.
További információért, kérjük, keresse fel oldalunkat: https://lvnvbf.com