Sosem látott mélységből kell felemelni az országot - állítja a Fidesz választmányi elnöke, aki szerint "ha belebuknak a kormányzásba, kérdéses, lesz-e még Magyarország". Kövér nem az önbizalomnak, hanem valami teljesen másnak van híján, ezt eddig is tudtuk; de mondott ő még érdekesebbet is.
Az LMP-t sokan zöld selyempapírba csomagolt SZDSZ-nek tartják – fogalmazott a politikus, jelezve, hogy ő nem így látja, s sokat sejtetve hozzátette: a jövőben dől el, "hogy az SZDSZ rossz, szélsőséges hagyományainak folytatói vagy a magyar liberalizmus megújítói akarnak-e lenni".
Tény az is, hogy a másik két párthoz képest (MSZP, Jobbik) mindenképp üdítő volt az a stílus, amelyet az elmúlt hetekben képviseltek – nyilatkozta Kövér (aki ugye a Fidesz radikális, kemény szárnyát lenne hivatott megtestesíteni) a Heti Válasznak.
Kövér elmondta továbbá, hogy ha nem lesz meg a kétharmad, és a Jobbik támogatására lesz szükség, "az az ország megítélésének ártana, s azt a látszatot keltené, mintha az egyébként óriási felhatalmazással bíró jobbközép kormány a szélsőjobb kottájából kénytelen fütyörészni". (Ami ugye valami borzasztó dolog lehet, elvégre egy nemzeti erőről van szó, s ha az új SZDSZ nem kerül be, életbe lépett volna az a forgatókönyv, amiről ugyancsak Kövér beszélt: az MSZP-vel való "összefogás". De most jó lesz az SZDSZ is, ha netán nem jön össze a kétharmad és azzal a totális likudista uralom.)
Annak kapcsán, hogy korábban fogadalmat tett, az MSZP-korszak végig nem vágatja le a haját, Kövér elmondta: amikor az új miniszterelnök leteszi az esküt, akkor már rövid hajjal szeretne állni az Országgyűlésben. (Ezt a részt azért hagytuk benne a szemlénkben, mert a kormánykergető fideszes politizálás egyik fontos eleme volt az elmúlt nyolc évben, információink szerint Gyurcsány Ferenc többször is felsírt álmában Kövér László hajától való félelmében - a szerk.)
(Kuruc.info - Híradó nyomán)
Kapcsolódó:
Cikkeink az LMP-ről: