Szombat óta bírósági ítélet is igazolja, hogy Baján is a Kiskunfélegyházán már választási csalás gyanújába keveredett Fidesz-közeli Lungo Dromos segítségével nyert a kormánypárt jelöltje - írja Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője. A cigányszervezet megyei vezetőjéről, Ajtai Tiborról az Alfahír hírportál derítette ki, hogy Kiskunfélegyházán „mesteri láncszavazás” megszervezésével segítette hatalomba a fideszes Kapus Krisztiánt.
A képviselő szerint a választási csalás ténye nem meglepő. Évek óta nyilvánvaló, hogy a Fidesz csupán megvásárolható, urnákhoz terelhető szavazógépként tekint a cigányságra, akiknek irányított voksa nélkül nem lenne képes a hatalomban maradni - állítja. A Jobbik vérlázítónak tartja a fideszes Zsigó Róbert közleményét, melyben pusztán az újabb győzelmet vetíti előre, de a csalás tényétől még csak el sem határolódik, azt kvázi a „polgári Magyarország” értékrendjével összeegyeztethetőnek tartja.
A Jobbik a Kecskeméti Törvényszék ítélete után feljelentést tesz választás rendje elleni bűncselekmény miatt, egyúttal a kiskunfélegyházi láncszavaztatás ügyében Polt Péter legfőbb ügyésznél ismét kezdeményezi a büntetőeljárás megindítását.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: