Már fut a kormány legújabb, A magyar reformok működnek szlogenű kampánya, amelyre a kabinet legfeljebb nettó 600 millió forintot költhet el. A Miniszterelnökség a közbeszerzési törvény 94. paragrafus második bekezdés d) pontja szerinti eljárás keretében a HG 360 Reklámügynökség Kft.-vel kötött keretszerződést a médiavásárlásokról, míg a grafikai tervezéssel a Lounge Design Kft.-t bízta meg – közölte a Világgazdasággal a Kormányzati Információs Központ.
A közbeszerzési törvény említett paragrafusa a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásról szól, s a jogszabály szerint olyan esetekben alkalmazható, amikor „az ajánlatkérő által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség miatt a nyílt, a meghívásos vagy a hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárásra előírt határidők nem lennének betarthatóak”. A kampány üzeneteit tévékben, rádiókban, köztéri plakátokon, valamint az internetes és nyomtatott sajtó felületein helyezi el a kormány.
Még csak néhány napja ért véget a kormány bevándorlókkal kapcsolatos, saját szavazóinak készített reklámkampánya, amelynek keretösszege nettó 300 millió forint volt. A plakátfoglalással kapcsolatos koordinációt itt is a HG 360 Reklámügynökség Kft., a kreatívokat pedig a Lounge Design Kft. készítette.
A 2011-ben alapított, hárommillió forint jegyzett tőkéjű HG 360 Reklámügynökség Kft. tulajdonosa a Epicure Events Kft., amely pedig a szintén hárommillió forintos jegyzett tőkéjű 2008-as alapítású Hamu és Gyémánt Kft. tulajdonában áll, és a cégbírósági adatok szerint mindkét cég ügyvezetője Csetényi Csaba, akit az utóbbi időben a sajtóban Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető szomszédjaként emlegettek. A cégcsoport 2008 óta különböző közbeszerzési pályázatok győztese, egyebek között dolgozott az ITD Hungary Zrt.-nek, a budapesti V. kerületi önkormányzatnak, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek, a Magyar Nemzeti Banknak – olvasható a cég honlapján.
(VG nyomán)
Kapcsolódó: