Még Rogán polgármestersége idején előlegezett meg egy lakást Csík Balázsnak az ötödik kerületi önkormányzat.
Bár Rogán Antal próbálja bagatellizálni a közte és a Hunguard Zrt. között lévő kapcsolatot, a Népszabadság cikke szerint három ember található az elektronikus aláírást megújító találmány kiötlői közt: a Hunguard két tulajdonosa, Csík Balázs és Lengyel Csaba, valamint Rogán Antal.
A Magyar Nemzet most úgy értesült, hogy Csík Balázsnak még 2012-ben – akkoriban, amikor a Hunguard "az erős fideszes hátszélnek hála elindult az emelkedőn" – előlegezett meg egy ötödik kerületi, 82 négyzetméteres lakást Belváros-Lipótváros önkormányzata.
A lakásra terhelt 11,6 millió forintos jelzálogra legalábbis az önkormányzat jogosult, tehát nem egy hitelintézet, hanem Belváros-Lipótváros biztosított lehetőséget arra, hogy később megvásárolja az addig önkormányzati tulajdonban lévő lakást. Azt nem tudni, Csíknak mekkora önrésze volt a vásárláskor.
(HVG)
Frissítés: Belváros-Lipótváros önkormányzata az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:
A ma megjelent sajtóhírek kapcsán Belváros-Lipótváros Önkormányzata a Királyi P. u. 18. I./6. szám alatti ingatlanra vonatkozóan az alábbi tájékoztatást adja.
Csík Balázs édesapja Csík Károly 2003-ban, Rogán Antal polgármesterségét megelőzően, versenytárgyalás útján lefolytatott pályázaton nyerte el a Királyi Pál u. 18. alatti ingatlan piaci alapú bérleti jogát. Mint mindenki más, az 5 éves elidegenítési tilalom lejárta után élhetett elővásárlási jogával, amiről fia, Csík Balázs javára lemondott. Ezt a jogszabályok lehetővé tették számára. Csík Balázs a Királyi. P. u. 18. szám alatti épület 19 lakásának elidegenítésére vonatkozó, egységes szabályozás szerint vásárolta meg az ingatlant. A 40/2007. (X.19.) számú rendelet 17.§ 4. bekezdése alapján 2007.X.19. időponttól egységesen, minden lakást vásárló számára biztosított volt a lehetőség, hogy a vételárat 25 éves kamatmentes részletfizetéssel törlessze.