"Speciális támogatásként" 1,3 milliárd forintot kap a kormánytól az Országos Roma Önkormányzat még ebben az évben, a "roma szervezet" mintegy kétmilliárdos adósságát így "konszolidálja" a kormány - írja a Romnet. Az erről szóló döntés már meg is jelent a Magyar Közlönyben.
Zoom
Az Orbán Viktor által jegyzett határozat szerint a kormányfő felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a nemzetgazdasági minisztert, hogy az 1,3 milliárd forint összegű költségvetési forrást egy összegben, még ebben az évben, december 30-ig biztosítsák, illetve fizessék ki.
A RomNet már többször írt arról, és hangfelvételt is nyilvánosságra hozott, amin Farkas Flórián arról beszélt, hogy a kormány el fogja engedni a bűncselekményektől bűzlő, és az adóhatóság által költségvetési csalás miatt vizsgált Híd a munka világába program 1,6 milliárd forintos adósságát.
A cigánybűnöző-pátyolgató félnótás Balog minisztériuma a nyilvánvaló közpénzlopás ellenére vérlázító megállapodást kötött a cigány bűnszervezettel, így az 1,6 milliárd forintos adósságából havonta mindössze 5 millió forintot kellett volna törleszteni, a fennmaradó több mint másfél milliárdot pedig jövő májusban kellett volna visszafizetni egy összegben. De erre az ORÖ költségvetését és "gazdálkodását" (hétmilliós Audi vásárlása és egyebek) tekintve semmi esélyük sincs Orbánék kedvenc cigány maffiózóinak.
Az ORÖ elnöke azt mondta a HírTV-nek, hogy ő is csak most a Magyar Közlönyből tudta meg, hogy ezt a pénzt megkapja az önkormányzat, és hogy "valószínűleg az adósságtörlesztésére is költik majd a pénzt".
A Magyar Nemzet a napokban írt arról, hogy az ORÖ teljes adóssága meghaladja a 2 milliárd forintot, és több százmillió forint lejárt határidejű követeléstartozásnak kellene eleget tenniük.
Az ORÖ ellen már rengeteg bűncselekmény-gyanús ügy miatt indult nyomozás. Jelenős értékre elkövetett költségvetési csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés miatt a Nemzeti Adó és Vámhivatal, az ügyészség és a rendőrség is több nyomozást folytat, a kormányfő ennek ellenére kitart mellettük és a főmaffiózó Farkas Flórián mellett.
(Kuruc.info - Index korrigálva)
Jobbik: "speciális támogatás" helyett börtönt és vagyonelkobzást érdemelnek
A Jobbik elítéli, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) 1,3 milliárd forint "speciális támogatást" kap év végén, miközben nem tud elszámolni 1,6 milliárd forinttal.
Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön, az ORÖ budapesti székháza előtt úgy értékelt: a szervezet vezetői börtönt és vagyonelkobzást érdemelnek, amiért nem tudnak elszámolni a Híd a munka világába program forrásaival.
Ha valaki Magyarországon nem tud elszámolni ennyi pénzzel, akkor az nem még több támogatást érdemel, hanem legfeljebb egy “új felzárkóztatási programot”, amelynek neve “út a börtönbe” – fogalmazott.
A jobbikos politikus azt mondta, az újabb támogatás “azt üzeni a cigányság vezetőinek, hogy nekik mindent szabad”. Szerinte ez azért van így, hogy 2018-ban is garantálják a “cigány szavazatok szállítását” Orbán Viktornak. Ez a fajta “választási rasszizmus” elítélendő – jelentette ki.
Jakab Pétert megkérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint Áder Jánost jelöli a Fidesz államfőnek. Azt felelte, kiállnak a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett, nem szerencsés, ha egy pártpolitikus tölti be a posztot.
(MTI)