"Miért gondolja, hogy itt lenne [az ideje lemondani]? Én nem csináltam semmit!" – ezt válaszolta a HVG kérdésére Mengyi Roland fideszes képviselő szerda reggel, amikor megérkezett a bíróság épületéhez Budapesten.
A borsodi képviselőről tavaly augusztusban írták meg, hogy gyakorlatilag EU-s pénzeket lopott. Az ügyészség azóta vádat emelt ellene, és ő az első a Fidesz 2010 óta tartó kormányzása alatt, akinek korrupciós vádakért kell felelnie a bíróságon.
Jobbik: a Voldemort-botrány csak a jéghegy csúcsa
A fideszes Mengyi Roland, alias Voldemort, alias Mr. 90 Százalék korrupciós botránya csak a jéghegy csúcsa, a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének feje, Orbán Viktor pedig továbbra sem engedi el korrupt politikusának a kezét. Orbán hasonlóan védi többi, korrupcióban érintett társát is: az uniós pénzeket ellopva saját maguknak luxus vadászházakat építő fideszesektől kezdve a letelepedési kötvények korrupcióval átszőtt rendszere révén milliárdokat zsebre tevő Habony Árpád offshore-lovagon át az előre lezsírozott közbeszerzések császáráig, Mészáros Lőrincig.
Ha a Jobbik a választók bizalmából kormányzati pozíciót kap, el fogjuk számoltatni az elmúlt több mint negyed század korrupt fideszes és MSZP-s politikusait. A Lex Lúdas Matyi törvénycsomag dupla büntetéssel fogja sújtani a közhatalommal visszaélőket. A törvénytelen vagyongyarapodást elkobzással, míg a már törvényesített úton, de tisztességtelenül megszerzett milliárdokat oligarchaadóval fogjuk büntetni - írja közleményében Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.